Lecytyna sojowa
Lecytyna sojowa to mieszanina fosfolipidów oraz steroli pełniących w organizmie człowieka ważne dla życia funkcje. (...) Z soi pozyskuje się również olej sojowy oraz lecytynę.
Lecytyna sojowa to mieszanina fosfolipidów oraz steroli pełniących w organizmie człowieka ważne dla życia funkcje. (...) Z soi pozyskuje się również olej sojowy oraz lecytynę.
Pasta sojowa to jeden z najzdrowszych posiłków wegetariańskich ze względu na lecznicze właściwości soi.
Właściwości sosu sojowego Sos sojowy warto dołączyć do codziennej diety. (...) Ile kalorii ma sos sojowy?
Rzeżuchę ściąć nożyczkami i razem z kiełkami sojowymi opłukać. Odsączyć i osuszyć. (...) Płatki zbożowe wymieszać z zsiadłym mlekiem, dodać pomidora, rzeżuchę i kiełki sojowe.
Sos sojowy to podstawa kuchni azjatyckiej. W zależności od regionu, w którym jest wytwarzany, różni się kolorem i smakiem. (...) Sos sojowy ma wiele zalet, ale używany w nadmiarze może być szkodliwy dla zdrowia ze względu...
Olej sojowy znalazł swoje zastosowanie w kuchni i przy produkcji kosmetyków. (...) Jak argumentują dietetycy, niewielkie dawki oleju sojowego mogą mieć działanie prozdrowotne.