Warzywa z ryżem
Zdrowa porcja dania z ryżem. Dobrze doprawiona sałatka na bazie ryżu z różnymi warzywami jest z pewnością dobra dla każdego, kto chce dbać o zdrowe odżywianie.
Zdrowa porcja dania z ryżem. Dobrze doprawiona sałatka na bazie ryżu z różnymi warzywami jest z pewnością dobra dla każdego, kto chce dbać o zdrowe odżywianie.
Pulpeciki rybne. Pulpety z halibuta są pożywnym, wyśmienitym daniem dla wszystkich, którzy potrzebują białka i mają ochotę na nietuzinkową potrawę.
Roztopiony żółty ser. Pyszny, grillowany ser w panierce jest smacznym źródłem energii i dobrym pomysłem na ciekawą przekąskę.
Faszerowane jajka. Świetnym pomysłem na elegancką i smaczną przystawkę są faszerowane warzywami lub pastą jajka.
Makaron z warzywami. Cykoria to źródło witamin oraz soli mineralnych, zaś figi dostarczają nam cukrów i także witamin, zatem warto wprowadzić je do naszej diety, jeśli zależy nam na dobrym samopoczuciu i kondycji.
Zdrowy kolorowy posiłek. Mogłoby się wydawać, że połączenie sera i łososia nie jest ani ciekawe, ani zdrowe, jednak łosoś to jedna z najzdrowszych i najbardziej wartościowych ryb na świecie, zaś ser nadaje potrawie niepowtarzalny smak.
Francuska zapiekanka. Zapiekanka – czyli po francusku „au gratin” – to połączenie mięsa, pomidorów i sera, a wszystko w pysznych przyprawach i wyśmienitym sosie.
Propozycja na śniadanie. Połączenie kiełbasy, cebuli i jabłek wydaje się bardzo klasyczne. Jednak smak zapiekanki jest naprawdę oryginalny, jej wartość odżywcza rzeczywiście wysoka.
Sałatka z bakłażanem. Dobrze doprawiony, gotowany bakłażan w przyprawach tworzy pyszną sałatkę
Faszerowane awokado. Pyszna sałatka, której głównym składnikiem jest awokado i tuńczyk. Dodatek jogurtu i majonezu podkreśla smak.
Grzanki. Pyszne grzanki czosnkowe mogą posłużyć zarówno jako przystawka, jak i pożywna przekąska między posiłkami.
Placki z warzywami. Dodanie startej cukinii do ciasta naleśnikowego nie tylko ożywi jego smak, lecz również wzbogaci pod względem wartości odżywczych.
Owsianka z bakaliami. Płatki owsiane nie muszą kojarzyć się już z niezachęcającą papką – dodatek miodu i żurawiny sprawia, że danie staje się pyszną przekąską, do której chętnie się wraca.
Pieczone ziemniaki. Ziemniaczane talarki zapiekane w cebuli i czosnku są pysznym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa, a także mogą stanowić wspaniałą przystawkę.
Faszerowana papryka. Papryka w takim wydaniu jest z pewnością oryginalnym pomysłem na zachęcającą przystawkę lub przekąskę. Łatwo się przyrządza i niesamowicie smakuje.
Grillowane tofu. Tofu pochodzi z dalekiej Azji, ale dobrze przyjęło się w europejskiej kuchni. Warto spróbować, jak smakuje azjatycki przysmak zdjęty prosto z grilla.
Propozycja podania cukinii. Nadziewana cukinia z pewnością przypadnie do gustu wszystkim, którzy mają ochotę coś przekąsić. To dobry pomysł także na przystawkę.
Prawdziwe, klasyczne fondue pochodzi z Francji i zawiera specjalną mieszankę sera i wina. Ta wersja fondue polega na zmieszaniu miąższu dyni i sera. Składniki: 1 ugotowana w całości dynia, 2 łyżki oleju roślinnego, 2 ząbki...
To proste danie z makaronem posiada w sobie duże pokłady substancji ważnych dla funkcjonowania organizmu. Dzięki tuńczykowi oraz selerowi potrawa nabiera wyrazistego smaku. Składniki: 400 g makaronu muszelki, 150 g...
O cudownych właściwościach i bogactwie substancji odżywczych charakterystycznych dla mięsa łososia słyszeliśmy nieraz. Należy jednak podkreślić również walory smakowe łososia. Składniki: 1 czerwona cebula, 2...