Oregano - zastosowanie i właściwości lecznicze
(...) Zastosowanie oregano w kuchni Oregano to popularna przyprawa. Są nią wysuszone lub świeże liście oraz kwiatostany rośliny. (...) O ile jednak stosowanie oregano jako przyprawy (...)
(...) Zastosowanie oregano w kuchni Oregano to popularna przyprawa. Są nią wysuszone lub świeże liście oraz kwiatostany rośliny. (...) O ile jednak stosowanie oregano jako przyprawy (...)
(...) Olejek z oregano produkuje się z liści i kwiatów oregano. (...) Olejek z oregano - jak stosować Właściwości olejku z oregano nie są powszechnie znane. (...)
(...) Oregano to bardzo aromatyczna przyprawa, jednak nie wszyscy wiedzą o tym, że jest też silnym lekiem. Stosowali ją Hipokrates i Arystoteles. (...) Korzystne właściwości oregano Jest jeszcze więcej korzystnych (...)
(...) Co ciekawe, nawet jedna dziesiąta łyżeczki tej przyprawy korzystnie wpływa na organizm. (...) Jako bogate źródło przeciwutleniaczy, przyprawa zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych. (...)
(...)
(...)
(...) Dodaj pozostałe przyprawy - chili, kurkumę i jeszcze trochę soli. Dobrze wymieszaj, starając się nie naruszyć filetów z ryby. (...)
Polędwica w ziołach to z pewnością potrawa, do której będzie się wracać. Jej klasyczny, a jednocześnie tak oryginalny smak sprawia, że doznania są ogromne. Składniki: 300 g polędwicy, 1/3 szklanki sosu sojowego, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1/3 (...)
(...)
(...)
Mięso z dodatkami Mięso wieprzowe z dodatkiem kolendry i w sosie z ananasa. (...)
(...)
(...)
Ryba w sosie Ryba jest smaczna sama w sobie. Ale jeśli doprawimy ją na przykład curry, będzie jeszcze lepsza! (...)
(...) Właśnie z tego powodu nie należy żałować tej przyprawy w świątecznych daniach. (...) Czas dodać tę niezwykłą przyprawę również do dań, wypieków i napojów. (...)
(...)
(...) Zioła i przyprawy do chleba na zakwasie Popularną przyprawą w chlebie na zakwasie jest anyż. Może być dodany w całości lub zmielony. (...) Zioła i przyprawy są niezwykle ważnymi dodatkami do pieczywa. (...)
(...)
(...) Oregano to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale także cenny surowiec zielarski o wielu prozdrowotnych właściwościach. (...) Nalewkę z oregano w celach leczniczych spożywa się w dawkach 5-10 ml maksymalnie (...)
(...) Oregano można dodawać zarówno do dań pieczonych, duszonych, jak i grillowanych. (...) Należy jednak pamiętać, że oregano ma intensywny smak i aromat, dlatego zaleca się stosowanie tej przyprawy z umiarem. (...)