Co szkodzi sercu?
(...) ; udar mózgu; przerost lewej komory serca; uszkodzenie wzroku (retinopatię nadciśnieniową). (...) Zbyt małe spożycie zarówno warzyw, jak i owoców również negatywnie wpływa na pracę serca. (...)
(...) ; udar mózgu; przerost lewej komory serca; uszkodzenie wzroku (retinopatię nadciśnieniową). (...) Zbyt małe spożycie zarówno warzyw, jak i owoców również negatywnie wpływa na pracę serca. (...)
(...)
(...)
(...)
(...)
(...)
Dania rybne Ryby są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, dlatego powinny być podstawą posiłków w diecie obniżającej poziom cholesterolu. (...)
(...) Oczywiście picie kawy działa stymulująco na organizm, tj. zwiększa ciśnienie krwi i puls, lecz w niektórych sytuacjach może prowadzić do zaburzeń rytmu (...) serca. (...)
(...)
(...)
(...)
Z badań przeprowadzonych na Loma Linda University wynika, iż zawarte w orzechach pekanowych antyoksydanty mogą przyczynić się do poprawy zdrowia serca (...)
(...) Okazuje się, że czosnek to nie tylko sposób na walkę z przeziębieniem, ale również groźnymi chorobami serca. (...) W eksperymencie wzięło udział 55 pacjentów w wieku 40-75 lat, u których stwierdzono początki problemów z sercem. (...)
(...) Jak powinna więc wyglądać dieta ukierunkowana na profilaktykę chorób serca i naczyń? (...) Ich nadmierne spożywanie grozi rozwojem miażdżycy i jej powikłań, takich jak zawał serca i udar mózgu. (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Serce jest najważniejszym narządem znajdującym się w naszym organizmie. (...) Brak selenu może doprowadzić do niedokrwienia serca i zaburzeń krążenia mózgowego. (...)
(...)
Informacja prasowa Złamane serce to przypadłość, w przypadku której nie pomoże wizyta na ostrym dyżurze chirurgicznym. (...) Owoc guavy wzmacnia organizm, wspierając działanie najważniejszego organu, czyli serca. (...)