Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przyczyną może być choroba dermatologiczna. Sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego, który Pana zbada i w razie potrzeby skieruje do dermatologa. Pozdrawiam!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Z jakim lekarzem skonsultować świąd uszu? – odpowiada Naturopata - specjalista medycyny naturalnej Mariusz Bek
- Czerwone powieki i szczypiące oczy – odpowiada Piotr Pilarski
- Jak leczyć ciągłe podrażnienia ust? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Swędzenie skóry, znalezienie robaków na ciele – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Nieustanne swędzenie nosa – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Krosty i swędzenie skóry – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Swędzenie skóry z podskórnymi wypryskami – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czy takie objawy może dać kandydoza? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Swędzenie stóp u mężczyzny – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co jest powodem swędzenia skóry od stóp do głów? – odpowiada Lek. Michał Lenard
artykuły
Nietypowe objawy COVID-19. Sine usta, skóra i paznokcie mogą pojawić się nawet u ozdrowieńców
Od kilku miesięcy wiadomo, że zmiany skórne mogą b
Chorobę wywołuje termofor, piecyk i gorący laptop. "Zmiany mogą być trwałe"
Lekarze ostrzegają przed podrażnieniem skóry przez
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest