Indeks glikemiczny potraw

Z pewnością każdy z nas słyszał o indeksie glikemicznym potraw. Ale czy wiemy, czym to tak naprawdę jest? Obejrzyj film i dowiedz się więcej na ten temat.

Witam.

W diecie oprócz kalorii istotne są inne składni tj. białko, węglowodany, witaminy czy minerały. Prawidłowa dieta powinna składać się w około 60% z węglowodanów, 25% z tłuszczu i 15 % białka. Dokładne, indywidualne zalecenia żywieniowe mogą być podane po zebraniu wywiadu żywieniowo-chorobowego i wykonaniu analizy składu ciała.

Po wskazówki żywieniowe i przepisy zapraszam na stronę www.diet-coaching.xaa.pl

Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty