Sztuczne aromaty mogą powodować raka
Zauważono, że niektóre sztuczne aromaty mogą powodować raka. (...) Szkodliwe sztuczne aromaty w żywności Sztuczne aromaty w badaniach laboratoryjnych wykazały działanie kancerogenne na zwierzęta.
Zauważono, że niektóre sztuczne aromaty mogą powodować raka. (...) Szkodliwe sztuczne aromaty w żywności Sztuczne aromaty w badaniach laboratoryjnych wykazały działanie kancerogenne na zwierzęta.
Dobrze odpowiedzieć sobie na następujące pytania: jaką docelowo wagę chcemy uzyskać? (...) Brak tłuszczu może powodować gorsze wchłanianie witamin potrzebnych do zachowania dobrego zdrowia, m.in. witaminy A, witaminy...
Wokół sztucznych słodzików krąży wiele mitów. Eksperci postanowili więc po raz kolejny przyjrzeć się im dokładniej. (...) substancji słodzących, szkodzących naszemu organizmowi zaliczamy też wszystkie te znajdujące się w napojach, płatkach...
Okazuje się, że niskokaloryczne produkty, które zawierają sztuczne słodziki zamiast cukru zwiększają ryzyko cukrzycy.
Jakich pytań nie zadawać kobiecie chorej na raka piersi? (...) Zobacz też: Najgorsze, czym możesz popić witaminy. Przyswajanie spada o 80 proc. „Czy stracisz wszystkie włosy?"
Słodziki zamiast cukru Sztuczne substancje słodzące, czyli słodziki, dodawane są do większości produktów spożywczych. (...) badania zwracają również uwagę na to, że sztuczne substancje słodzące stosowane są w niezliczonych...
Należą do nich: witamina C, witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6, B7, B12), kwas foliowy, witamina PP. (...) Do nich należy: witamina A, witamina D, witamina...
Należą do nich: witamina C, witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6, B7, B12), kwas foliowy, witamina PP. (...) Do nich należy: witamina A, witamina D, witamina...
Pytania o magnez Wzmacnia mięśnie, koi nerwy. Jest niezbędny do prawidłowej pracy organizmu. (...) Zebraliśmy najczęściej zadawane pytania dotyczące suplementów z magnezem. Odpowiadają nasi eksperci. Masz pytanie...
Czym są witaminy? (...) Do niedawna sądzono, że istnieje tylko trzynaście witamin: witamina A, osiem różnych witamin B, witamina C, witamina D, witamina E, witamina...
Krystalizowanie się produktu odróżnia go od sztucznego miodu. Jak powstaje miód płynny? (...) Miód płynny, bogaty w witaminy z grupy B, A, C, kwas foliowy, a także składniki mineralne takie jak potas, chlor, fosfor,...
Jak łączyć witaminy i minerały? Istnieje kilka sposobów, dzięki którym dostarczane organizmowi witaminy będą lepiej przyswajalne. (...) Pamiętaj też o witaminie B12, gdyż jest on wtedy lepiej wchłaniany. Łącz...
Innymi witaminami, które wpływają pośrednio na stan skóry są: niacyna, witamina D oraz witamina B6. (...) Zobacz odpowiedzi na pytania osób, które miały do czynienia z tym problemem: Witaminy...
W tym czasie warto także spożywać witaminę C, która poprawia wchłanianie żelaza. (...) Zaś niedobór witaminy C wpływa na zmniejszoną aktywność układu odpornościowego.
Źródła witaminy B15 Witamina B15 jest obecna w produktach zbożowych takich jak ryż brązowy, nasiona dyni i słonecznika, a także drożdże piwne. (...) Dotychczas nie zostało ustalone dzienne zapotrzebowanie na witaminę...