Dlaczego nie możemy schudnąć? (WIDEO)
Jej obecność predysponuje do wystąpienia wielu chorób zwłaszcza układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy oraz niektórych chorób nowotworowych (np. rak trzonu (...) macicy).
Jej obecność predysponuje do wystąpienia wielu chorób zwłaszcza układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy oraz niektórych chorób nowotworowych (np. rak trzonu (...) macicy).
Tłuszcze a rak Pamiętaj, że tłuszcze spożywane w ramach diety są czynnikiem ryzyka zachorowania na nowotwory: sutka, jelita grubego, trzonu macicy, gruczołu (...) Alkohol a rak Zastanów...
Nizyna jest naturalnie otrzymywanym związkiem chemicznym, który znalazł swoje zastosowanie w produkcji spożywczej. Na „Liście E" stworzonej przez Unię Europejską znajduje się pod symbolem E234. Według badań opublikowanych w piśmie "Journal of Antimicrobial...
Zmniejszenie ryzyka raka piersi, jajników oraz trzonu macicy Wszystko to dzięki zadziwiającym składnikom odżywczym zawartym w nasionach lnu, a mianowicie (...) Dzięki temu regularne spożywanie siemienia lnianego może...
Zasady diety makrobiotycznej W latach 80-tych jeden z liderów filozofii opartej na makrobiotyce twierdził, że rak jest zaburzeniem komórek organizmu wynikającym (...) Ponadto przepisy zawierające brokuły, kalafiora, kapustę, brukselkę...
Rak gruczołu krokowego to jeden z nowotworów złośliwych występujących u mężczyzn. (...) Rak gruczołu krokowego jest często spotykaną chorobą u mężczyzn, zwłaszcza w wieku średnim.
Dieta kontra rak Dieta antynowotworowa składa się z wielu produktów, które zawierają składniki zmniejszające ryzyko rozwoju raka. (...) Woda chroni przed rakiem Picie dużej ilości wody chroni przed ryzykiem rozwoju raka...
Mielona pietruszka, dodawana do codziennych potraw to nie tylko smaczna przyprawa, ale i tarcza ochronna przed rakiem.
Rak jelita grubego to jeden z najczęściej występujących nowotworów zaraz po raku prostaty u mężczyzn i raku piersi u kobiet. (...) Czym jest rak jelita grubego Rak jelita...
Dodatek pikantnych przypraw do potraw zawierających brokuły zwiększa ich aktywność przeciwnowotworową. Zawarty w pikantnych przyprawach enzym (myrozynaza) uwalnia z brokułów sulforafan, który wykazuje silne właściwości antyrakowe. Jak należy spożywać...
Choroba nowotworowa może spotkać każdego. Jednak statystyki pokazują, że nowotwory są diagnozowane dużo częściej u osób otyłych niż u osób szczupłych. Badania wykazują, że tkanka tłuszczowa może zwiększyć prawdopodobieństwo zachorowania na raka piersi...
Jedz warzywa - uchroń się przed rakiem. Brokuł, kalafior, soja czy zielona herbata to tylko niektóre produkty, które mogą zapobiegać nowotworom.
Nasiona i pestki, które chronią przed rakiem. (...) Pestki jabłka wspomagają walkę z rakiem jelita grubego, żołądka, płuc, prostaty, piersi i trzustki.