Wędliny pachnące dymem
(...) Aromat dymu wędzarniczego można znaleźć nie tylko w mięsie, wędlinach i w kiełbasie. (...) Skład chemiczny dymu wędzarniczego jest bardzo złożony i uzależniony od wielu elementów. (...)
(...) Aromat dymu wędzarniczego można znaleźć nie tylko w mięsie, wędlinach i w kiełbasie. (...) Skład chemiczny dymu wędzarniczego jest bardzo złożony i uzależniony od wielu elementów. (...)
(...) Partnerem akcji jest gazeta i serwis naszemiasto.pl (Polska Press Grupa). (...) Co najważniejsze, ideą akcji jest bowiem połączenie odchudzania polskiego społeczeństwa z pomocą dzieciom (...)
(...) Dziś na nowo odkrywamy bogatą polską tradycję kulinarną, a nasze produkty regionalne pobijają podniebienia mieszkańców różnych zakątków świata. (...)
Kasze Kasza to jeden z głównych składników kuchni wegańskiej. Ale coraz częściej goszczą na naszych stołach. Ze względu na swoje prozdrowotne właściwości i zawartość minerałów oraz witamin powinny na stałe wejść do domowego jadłospisu. W kuchni wykorzystujemy (...)
Najzdrowsze warzywa W codziennej diecie powinno znajdować się kilka porcji warzyw i owoców. Te produkty to prawdziwe bomby witaminowe. Zawarte w nich składniki są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu w ciągu dnia. Najlepiej jeść je (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prowadzą badania nad żywnością bioaktywną. Być może w niedalekiej przyszłości uda im się uzyskać produkty, które będą nie tylko dostarczać niezbędne składniki pokarmowe, lecz również pomogą w zapobieganiu (...)
Mało znane owoce Zapomnij o jagodach goji i acai - polski dereń to prawdziwy „superowoc". Jest źródłem antyoksydantów, minerałów oraz witaminy C. (...)
Jak odchudzić tradycyjne polskie dania? Ile kalorii spożywają Polacy na obiad? Czy możemy go jakoś odchudzić? (...)
(...) Polska plaga otyłości i nadwagi Dane są zatrważające - ponad połowa naszego dorosłego społeczeństwa ma problem z nadwagą lub otyłością. (...)
(...) Najwyraźniej na zbiory w zielonych płucach Polski trzeba będzie jeszcze poczekać. Amatorzy grzybobrania są już gotowi do zbiorów. (...)
(...) Kuchnia polska Nie oszukujmy się, tradycyjna polska kuchnia do najzdrowszych nie należy, choć winą za ten stan rzeczy często powinniśmy obarczyć nie samą (...) Czym byłaby polska kuchnia bez pierogów? (...)
(...) Jakie grzyby możemy spotkać w polskich lasach? (...)
(...) Święto polskiej żywności zostało ustanowione w 2013 roku i obchodzimy je 23 sierpnia. (...) Jednak mimo wszystko wielu zagranicznych kucharzy zakochało się w tradycyjnej polskiej kuchni. (...)
(...) Jak odchudzić polskie potrawy? Tradycyjne polskie dania to prawdziwe bomby kaloryczne. (...) Wegański bigos z kapusty pekińskiej z cieciorką Bigos to smaczne polskie danie na bazie kapusty, z dodatkiem (...)
(...) Poniżej przedstawiamy proste sposoby na rozróżnienie polskich truskawek od zagranicznych. Nie daj się oszukać. (...) Jak rozpoznać, że kupujemy polskie truskawki? (...)
Powstał ze skrzyżowania jarmużu i brukselki, ale jego uprawa nie ma nic wspólnego z genetyczną modyfikacją żywności GMO. Wręcz przeciwnie, powstał dzięki sprawdzonym, tradycyjnym metodom, a to sprawia, że warzywo jest nie tylko wyjątkowo smaczne, ale (...)
(...) Te produkty żywnościowe pochodzą z Polski. Są nie tylko łatwo dostępne, ale i tanie. Po pierwsze, owoce. Cholesterol obniżymy spożywając jabłka. (...) Po piąte, ryby z polskiego morza. Dorsz, makrela i śledź to ryby (...)
(...) Dominika Najda, dziennikarka Wirtualnej Polski Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl (...)
(...) Zmiany w polskim prawie dotyczące żywienia dzieci i młodzieży były potrzebne, jednak wielu ekspertów uważa, że same rozwiązania prawne nie wystarczą. (...)
Cholesterol a zdrowie Wysoki poziom cholesterolu LDL ma niekorzystny wpływ na zdrowie. Powoduje odkładanie blaszek miażdżycowych i w konsekwencji miażdżycę. W takich przypadkach stosuje się zazwyczaj farmakoterapię. Można ją jednak uzupełniać dietą, (...)