Orzeszki ziemne - charakterystyka, alergia, diagnostyka alergii
oznacza to alergię. (...) Badania wykazały, że w przypadku pierwszej grupy alergia pojawiła się tylko u 1% dzieci spożywających orzechy, z kolei w drugiej grupie alergia wystąpiła
oznacza to alergię. (...) Badania wykazały, że w przypadku pierwszej grupy alergia pojawiła się tylko u 1% dzieci spożywających orzechy, z kolei w drugiej grupie alergia wystąpiła
Co jednak, gdy nasze dziecko cierpi na alergię pokarmową? (...) Alergia na orzechy W przypadku alergii na orzechy należy uważać na masło orzechowe, marcepan, nugat, cukierki i ciastka.
Dieta alergika odgrywa niezwykle ważną rolę w procesie leczenia alergii, szczególnie w przypadku alergii pokarmowej. (...) Warto poznać produkty, których nie należy podawać przy alergii u dzieci. Czym...
Jest to świetna wiadomość dla osób cierpiących na alergię, ponieważ wiele dolegliwości - m.in. ból zatok - powodowanych jest właśnie odpowiedzią zapalną
Reakcja skórna u dziecka Jedną z najczęściej spotykanych i najpowszechniejszych alergii jest alergia na mleko krowie.
Orzechy a ryzyko chorób Pozytywne oddziaływanie na układ krążenia to nie jedyna zaleta orzechów. (...) Udowodniono, że włączenie ich do diety zdecydowanie zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.
Niemniej jednak w radzeniu sobie z objawami alergii jego skuteczność jest porównywalna do leku Zyrtec. (...) W obliczu alergii, zaleca się wypicie niewielkiej ilości wina z tej rośliny, soku lub dżemu.
Dzięki wysokiej zawartości witaminy C, brokuły odblokowują zatkane zatoki - częsty objaw związany z alergią. (...) Pokrzywa Pokrzywa to nie tylko zioło słynące z właściwości pielęgnacyjnych, ale również doskonałe lekarstwo na alergię.
** Alergia na mleko krowie Alergia na mleko krowie jest zjawiskiem o odmiennej patogenezie niż nietolerancja laktozy. (...) pokarmowa, np. alergia na białka mleka krowiego lub soi.
Wówczas rośnie ryzyko nadciśnienia tętniczego, zawału i udaru. (...) Naukowcy dowiedli również, że trzy piwa wypite w ciągu dnia zwiększają ryzyko udaru aż o 14 proc.
Pokazują one, że spożywanie napojów gazowanych może zwiększać ryzyko występowania osteoporozy. (...) Dochodzi do zaniku tkanki kostnej, w konsekwencji czego zwiększa się ryzyko występowania złamań.
Naukowcy z Uniwersytetu Medycznego Johns Hopkins wykryli, że przyjmowanie wapnia w postaci suplementów może zwiększyć ryzyko nagromadzenia blaszki w tętnicach (...) Witamina D i wapń a ryzyko czerniaka Wapń zwiększa ryzyko...
Kawa z mlekiem krowim już od lat jest passé. Nietolerancja laktozy czy po prostu zwykły trend spowodowały, że chętniej sięgamy po zamienniki zwykłego mleka. I o ile jest to mleko migdałowe czy ryżowe - nie ma obaw. Jednak wciąż najpopularniejsze jest...
Chcesz żyć dłużej i cieszyć się lepszym zdrowiem? Wprowadź do swojej diety błonnik. Nowe badania sugerują, że właśnie dzięki temu składnikowi odżywczemu możemy poprawić jakość zdrowia. Nie od dziś wiadomo, że odpowiednio zbilansowana dieta jest podstawą....
Graviola to drzewo, które rośnie w Ameryce Południowej i wyspach na Pacyfiku. Ma jadalne owoce, a jako surowiec leczniczy wykorzystuje się też liście, korę i korzeń rośliny. Dlaczego jest taka cenna? Niektórzy uważają, że może hamować powstawanie nowotworów. Zastosowanie...