Dieta a zdrowie
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał (...)
(...) A przy okazji dostarczają mniejszą porcję kalorii. Do takich substancji zaliczamy aspartam i acesulfam K. (...)
(...) Żywienie a uroda, Astrum, Wrocław 2006, ISBN 83-7277-239-8, Biernat J. (...) Żywienie, żywność a zdrowie, Astrum, Wrocław 2001, ISBN 83-7249-075-9, Kahlau S. 100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkę, (...)
Mleczny koktajl z truskawkami Mleko wzmacnia odporność, kości i zęby. (...)
(...) Stanowi reakcję na zagrożenia w sytuacjach życiowych, ma pierwotnie podłoże psychoemocjonalne, poznawcze, odruchowe, a później neuroendokrynne i metaboliczne (...) Zdrowa dieta odchudzająca jest bogata w warzywa i owoce oraz pełnoziarniste (...)
(...) Chętnie też spożywa się duże ilości owoców i warzyw, raczej małe ilości chudego mięsa, a do gotowania używa się dużo oliwy z oliwek. (...) W dawce wyższej wino przestaje być lekarstwem, a staje się trucizną. (...)
(...) Wpływ tlenku tytanu na zdrowie Co innego dowiedli jednak naukowcy z Francji i Luxemburga. (...) Prace nad dokładnym wpływem Titanium Dioxide na zdrowie człowieka jeszcze trwają. (...)
(...) Ryż z jabłkami - ryż a zdrowie Ryż z jabłkami to możliwość wprowadzenia do diety wartościowego ryżu. (...) Ryż z jabłkami - jabłka a zdrowie Ryż z jabłkami to także jabłka, które mają (...)
(...) Przygotować składniki sałatki: oczyścić rzodkiewki, opłukać i osączyć, a następnie pokroić na cienkie plasterki; oczyścić i umyć roszponkę; obrać ze skórki (...) najwięcej witaminy C, A, B i PP. (...)
(...)
(...) Zdrowie kobiet Kobiety potrzebują wyjątkowej ochrony i pielęgnacji nie tylko swojej urody, ale też zdrowia, dlatego warto zastanowić się, czy w prezencie (...)
W Polsce marnujemy bardzo dużo żywności. Choć wiele osób stara się z tym walczyć, nie warto popadać w skrajności. Naukowcy już dawno wykazali, że niektóre produkty zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór. Wśród tych produktów znajdują się m.in. (...)
(...) **Okazuje się bowiem, że sposób w jaki je przygotowujemy ma wpływ na nasze zdrowie. ** Jajka swego czasu cieszyły się złą sławą. (...) Dietetycy radzą, by w trosce o szczupłą sylwetkę przygotowywać go na wodzie, a nie (...)
Żółcień pomarańczowa (E-110) to organiczny związek chemiczny, stosowany do barwienia żywności. Jak powszechnie uznano związki chemiczne z przedrostkiem E są niebezpieczne dla organizmu. E -110 został zakazany w niektórych krajach ze względu na swoją (...)
(...) Koszenila a zdrowie Jak się okazuje kwas karminowy, a raczej jego zanieczyszczony ekstrakt, może powodować reakcje alergiczne u człowieka, w tym bardzo (...) Na koszenilę powinny również uważać osoby (...)
(...)
(...) Rzodkiewki to jedne z najpopularniejszych nowalijek. Od połowy marca można je kupić na straganach i w marketach. (...)
(...) Kiełki rzodkiewki to produkt pośredni między nasionkiem a ukształtowaną rośliną. Dlaczego warto je spożywać i jakie składniki odżywcze zawierają? (...) Zwiększa też odporność organizmu, witaminy A, (...)
(...) Ryby morskie a zdrowie Pod względem spożycia ryb jesteśmy w ogonie Europy. Statystyczny Polak zjada ich ok. 10 kg rocznie, zazwyczaj z okazji świąt. (...) Zobacz, w jaki sposób mięso ryb ze słonych wód korzystnie wpływa (...)
(...) Wśród nich znajdziemy witaminy: A, C oraz z grupy B, a także żelazo, fosfor, cynk, potas i siarkę. (...) Rzodkiewki nie powinny jednak spożywać osoby z chorobą wrzodową żołądka lub dwunastnicy, a (...)