Zupa krem z selera naciowego
(...) Zupa krem z selera naciowego to potrawa o śródziemnomorskim pochodzeniu. Jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i beta karotenu. (...) Składniki 250 g selera naciowego, 100 ml (pół szklanki) (...)
(...) Zupa krem z selera naciowego to potrawa o śródziemnomorskim pochodzeniu. Jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i beta karotenu. (...) Składniki 250 g selera naciowego, 100 ml (pół szklanki) (...)
(...)
(...) Co warto wiedzieć o selerze naciowym? (...) Wartości odżywcze selera naciowego Seler naciowy to bogactwo składników mineralnych i witamin. (...)
(...) Gwiazdy Hollywood nie wyobrażają sobie rozpoczęcia dnia bez koktajlu z selera naciowego. (...) To warzywo to prawdziwa bomba witaminowa, seler naciowy - niedocenione (...)
(...) Dieta celebrytów - sok z selera. Seler naciowy jest nie tylko pyszny, ale też bardzo zdrowy. (...) Uważa się też, że to warzywo potrafi podnieść libido, zarówno damskie, jak i męskie. (...)
(...)
(...) Z czym jeść seler naciowy i dlaczego warto? Surówka z selera naciowego - z czym ją jeść? (...) Warzywo ma prawdopodobnie tylu wielbicieli, co przeciwników. (...)
(...) Niedocenione liście selera naciowego Seler naciowy jest znany od wieków i ceniony za swoje wyjątkowe właściwości prozdrowotne. (...) Istnieją trzy argumenty za tym, (...)
(...) Właściwości selera naciowego Seler naciowy to dobre źródło: witaminy K - 29,3 mcg potasu - 320 mg To "warzywo miłości", jak mawiano o nim w starożytności (...) (...)
Poziomka - co warto o niej wiedzieć? Poziomka pospolita (Fragaria vesca), nazywana także zwyczajną, jadalną lub czerwoną jagodą, rośnie w całej strefie klimatu umiarkowanego. Najczęściej możemy ją spotkać na obrzeżach lasów iglastych i liściastych, na (...)
(...)
(...) Sok z selera naciowego wypijany na czczo jest jednym z popularniejszych trendów żywieniowych. (...) Jak przygotować sok z selera naciowego? Przygotowanie soku z selera (...)
(...) Składniki: 1 główka młodej kapusty, 1-2 młode cebule, 6 łodyg selera naciowego, 1 mały, młody seler korzeniowy, 2-3 papryki (czerwona, zielona i żółta (...) Wykonanie: (...)
Grzane wino Kiedyś było wyrafinowanym, drogim napojem na europejskich stołach, ale już Rzymianie znali kilka sposobów na przygotowywanie grzanego wina. Dziś umila nam chłodne zimowe wieczory. Można je kupić w barze, pubie, restauracji, ale najlepiej (...)
(...) Chroni serce, obniża cholesterol Seler naciowy Seler naciowy w ok. 75 proc. składa się z wody, 25 proc. to błonnik. (...) Ten ostatni składnik sprawia, że warzywo hamuje (...)
(...)
(...) Seler naciowy dostarcza m.in. flawonoidów i glikozydów, które stymulują pracę serca. (...) Trzeba mieć: 200 ml jogurtu, pełną łyżkę otrębów owsianych, łodygę selera naciowego, imbir, (...)
(...) Seler naciowy Z dolnej części selera naciowego, odciętej 3-4 centymetry nad linią korzeni, można wyhodować nową roślinę. (...) Seler naciowy jest zasobny (...)
(...) Oprócz nich zalecane są surówki z selera naciowego, marchwi, pomidora, ogórka konserwowego. (...) Obiad: 2 kotlety (z kurczaka, indyka, jagnięcia), seler naciowy, pomidor, (...)
(...) Warzywo to wykazuje działanie przeciwbólowe i uspokajające. (...) Składniki: pół ananasa, 2 łodygi selera naciowego, główka sałaty rzymskiej, szczypta suszonej kolendry, mały kawałek (...)