Hiperglikemia poranna - jak jej uniknąć? Pomogą zdrowe przekąski dla cukrzyków
To, co zjadamy tuz przed snem nie jest bez znaczenia dla naszego organizmu.
To, co zjadamy tuz przed snem nie jest bez znaczenia dla naszego organizmu.
Smak polskiej śliwki Są smaczne, zdrowe i można je wykorzystywać w kuchni na wiele różnych sposobów. Śliwki, bo o nich mowa, to niekwestionowany symbol polskiej jesieni. Dawniej zapach powideł roznosił się po całych wsiach. Przygotowywano je w hurtowych...
Botwinka - smak wiosny Kusi kolorem, zachwyca smakiem - botwinka to zupa typowa dla okresu wiosenno-letniego. Zajadają się nią wszyscy, którzy są spragnieni naturalnych witamin dostarczanych przez młode warzywa. Warto zupę tę włączyć do menu dziecka....
Chociaż większość owocu to woda, i tak warto po niego sięgać w sezonie.
**Sezon na kurki trwa od czerwca do października. **Przed wybraniem się do lasu, dowiedz się jak rozpoznać prawdziwą kurkę. Zobacz wideo.
Owoc zwany rosyjskim ananasem Rokitnik zwyczajny to krzew ozdobny występujący w Europie i Azji. W Polsce w stanie dzikim spotkać go można nad wybrzeżem Bałtyku. Objęty jest ścisłą kontrolą gatunkową. Przez wiele lat sadzony był w parkach i na skwerach...
Sezon na szparagi rozpoczyna się już w kwietniu i trwa tylko do połowy lipca. Warto go wykorzystać i przygotować w domu te pyszne zielone warzywa. (...) Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto go w pełni wykorzystać. Masz...
Maliny, borówki, jeżyny i poziomki to owoce, które kojarzą nam się z latem. Fioletowe, czarne i intensywnie czerwone owoce są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Naturalne barwniki, które nadają im kolor, są niezwykle cenne dla naszego organizmu. Antyoksydanty...
Za wolniejszy metabolizm w okresie jesienno-zimowym odpowiadają, oprócz złej diety zawierającej więcej ciężkostrawnych potraw oraz słodyczy zjadanych na poprawę humoru w pochmurne i zimne dni, zmniejszenie aktywności fizycznej oraz wszechobecny stres....
Kobieta ze słonecznikiem Przygotuj skórę do sezonu wakacyjnego. Przeczytaj co jeść, aby ułatwić jej spotkanie ze słońcem. (...) Opalanie Obmyśl dobrą stategię Kilka tygodni przez sezonem wakacyjnym...
Polacy uwielbiają grillować. Gdy tylko na dworze zrobi się cieplej, chętnie spędzają czas na świeżym powietrzu, zajadając grillowane mięsa i warzywa. Są jednak produkty, których nie powinniśmy kłaść na ruszt. Zobacz wideo. Masz newsa, zdjęcie lub...
Sezon na szparagi zaczyna się wraz z nadejściem wiosny.
Poza tym dzięki składnikom odżywczym zawartym w zdrowej żywności będzie ona gładka i dobrze nawilżona, co jest szczególnie istotne po zakończeniu sezonu (...) na opalanie.
Zauważono, że opalanie pod wpływem trunków może mieć bardziej szkodliwy wpływ na organizm, niż ekspozycja na słońce na trzeźwo. (...) Alkohol a opalanie Głównym czynnikiem wyzwalającym raka skóry jest nadmierna ekspozycja...
Ulga po opalaniu Jeśli po długim wygrzewaniu się na słońcu odczuwasz pieczenie, koniecznie sięgnij po olejek abisyński. (...) pomoże ci uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji długotrwałej ekspozycji na promienie słoneczne i przed plażowaniem...