Silna wola w odchudzaniu
(...) Każdy może mieć swoje własne sposoby na przetrwanie kryzysu, ważne, aby silna wola w odchudzaniu była dla nas priorytetem. Szerstiennikow M. (...)
(...) Każdy może mieć swoje własne sposoby na przetrwanie kryzysu, ważne, aby silna wola w odchudzaniu była dla nas priorytetem. Szerstiennikow M. (...)
Trzustka jest jednym z najważniejszych narządów w naszym organizmie, dlatego należy dbać o nią codziennie. Żeby pracowała na pełnych obrotach, powinniśmy przede wszystkim ograniczyć spożywanie alkoholu, rzucić palenie i pamiętać o zdrowej diecie. Warto (...)
(...) Naukowcy z Arabii Saudyjskiej uważają, że jagody, które są silnym źródłem przeciwutleniaczy, mogą kiedyś stać się terapią na choroby wątroby związane z (...)
(...) Niestety, kilka produktów, które jemy chętnie w porze śniadania, może sprawiać, że już następnego dnia pojawi się obrzęk i silny ból chorych stawów. (...)
Masło z orzechów włoskich to produkt coraz popularniejszy wśród miłośników zdrowej żywności, a jego wyjątkowe właściwości odżywcze i korzystny wpływ na zdrowie czynią go cennym dodatkiem do diety. Jak zrobić je we własnej kuchni? Składniki odżywcze (...)
Japońskie śliwki (ume, umeboshi) mogą chronić przed nadciśnieniem i zmniejszać ryzyko poważnych powikłań. Zaskakujące odkrycie naukowców potwierdza, że odpowiednia dieta to jeden z filarów profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych. Śliwki na wysokie (...)
(...) Antocyjany znajdujące się w kapuście czerwonej mają silne właściwości przeciwzapalne. (...)
(...) Dodał również, że coraz więcej dowodów sugeruje, że dieta ma silny związek z rakiem płuc. (...)
Warto na stałe włączyć ją do naszego menu, gdyż jest bogata nie tylko w witaminy i składniki mineralne, ale również w silne przeciwutleniacze. (...) Dlatego, że zawiera w sobie silne związki fitochemiczne, w tym izotiocyjaniany, (...)
Trzustka to jeden z najważniejszych organów w układzie pokarmowym i dokrewnym. Reguluje metabolizm cukrów, a także wytwarza enzymy umożliwiające trawienie. Często jednak nie zdajemy sobie sprawy, jaką krzywdę możemy jej wyrządzić swoją dietą. A przecież (...)
Substancje wpływające szkodliwie na nasze zdrowie znaleźć możemy w wielu popularnych produktach, nie tylko chipsach czy frytkach, ale i serach, jogurtach, napojach owocowych, a nawet sokach warzywnych. Niektóre z nich mogą powodować reakcje alergiczne, (...)
Naukowcy z Uniwersytetu Nauki i Technologii Huazhong w Chinach przeprowadzili dogłębną analizę wyników 27 badań, które miały na celu zbadanie wpływu zielonej herbaty na uczestników. W eksperymentach wzięło udział łącznie 2194 osób. Wyniki badań, które (...)
Powstające w naczyniach skrzepy krwi to pierwszy krok do zagrażających życiu chorób jak udar czy zatorowość płucna. Ich ryzyko można jednak zmniejszyć, stosując m.in. odpowiednią dietę. Warto do niej włączyć rośliny strączkowe, które są źródłem flawonoidów (...)
Trzustka pełni kluczową funkcję w układzie pokarmowym i dokrewnym naszego organizmu. Jej zadaniem jest regulacja metabolizmu cukrów oraz produkcja enzymów, które umożliwiają proces trawienia. Niestety, często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak nasze (...)
(...) Karczochy Zawarta w karczochach cynaryna o silnym działaniu przeciwutleniającym, stymuluje wydzielanie żółci, co usprawnia trawienie tłuszczów, w tym (...) To silny przeciwutleniacz, który uszczelnia ściany tętnic. (...)
Czerwona porzeczka, znana również jako gatunek krzewu z rodziny agrestowatych, ma swoje korzenie w Europie Zachodniej. Ta roślina daje drobne, półprzezroczyste i błyszczące owoce, które są nie tylko atrakcyjne dla oka, ale także pełne zdrowotnych korzyści. (...)
(...) Nie jest używana w żadnych lekach i suplementach diety, ponieważ jest silnie trujący dla ludzi. (...)
(...) W ten sposób powstał przepis na niezwykle silną miksturę o działaniu przeciwnowotworowym. (...)
To drugi po tlenie pierwiastek najczęściej występujący w przyrodzie. Często suplementowany, gdy pojawiają się problemy z łamliwymi paznokciami czy wypadającymi włosami. Jak wskazują badania, krzem może jednak także chronić przed poważnymi chorobami serca, (...)
(...) "Silnie toksyczny wpływ" "Jednym z najgorszych dodatków do żywności jest E536, czyli żelazocyjanek potasu" - ostrzega na Instagramie Iwona Wierzbicka, (...) "Żelazocyjanek pod wpływem kwasu solnego zawartego w żołądku rozpada się i (...)