Śledź - wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, kaloryczność
Możemy wyróżnić kilka gatunków śledzia: śledź oceaniczny, śledź pacyficzny, śledź obły, śledź patagoński, złotośledź. (...) Zastosowanie śledzia w kuchni Śledź...
Możemy wyróżnić kilka gatunków śledzia: śledź oceaniczny, śledź pacyficzny, śledź obły, śledź patagoński, złotośledź. (...) Zastosowanie śledzia w kuchni Śledź...
Parwalbumina - tak nazywa się białko, które zmniejsza ryzyko rozwoju choroby Parkinsona. Dostarczone do organizmu człowieka zapobiega tworzeniu się struktur charakterystycznych dla tego schorzenia. Parwalbumina znajduje się m.in. rybach. Naukowcy...
Nie ma wątpliwości, że Polacy jedzą za mało ryb. Okazuje się, że każdy z nas spożywa ich tylko 12 kg rocznie - to o połowę mniej niż statystyczny mieszkaniec Unii Europejskiej. Ich ilość wzrasta na naszych stołach w okresie świątecznym, kiedy to pojawiają...
Zastosowanie rokitnika w kosmetyce Rokitnik ma nie tylko zbawienny wpływ na nasze zdrowie, ale również korzystnie wpływa na urodę. (...) * 7 najzdrowszych jesiennych produktów * Superfood bez tajemnic * Dynia to zdrowie i uroda Zastosowanie...
Sprawdźmy właściwości oraz zastosowanie owsa. Właściwości owsa Owies posiada wiele cennych wartości odżywczych. (...) Zastosowanie owsa Owies ma wiele zastosowań w różnych branżach. Poniżej przedstawiamy...
Sezon na jabłka O tym, że jabłka są zdrowe i smaczne, wiedzą wszyscy. Poprawiają przemianę materii, chronią przed zawałem i zaparciami. Ale czy wiedziałeś, że najlepszą szarlotkę zrobisz z antonówek? A z papierówek uzyskasz najsmaczniejszy kompot? W Polsce...
Zastosowanie curry Mieszanka curry to orientalny smak, który bardzo dobrze komponuje się z wieloma mięsami, rybami, a także drobiem.