Słodziki a zdrowie
A przy okazji dostarczają mniejszą porcję kalorii. Do takich substancji zaliczamy aspartam i acesulfam K.
A przy okazji dostarczają mniejszą porcję kalorii. Do takich substancji zaliczamy aspartam i acesulfam K.
Dieta to jeden z czynników wpływających na zdrowie. (...) Co wpływa na zdrowie Czynniki, które wpływają na nasze zdrowie można podzielić na 4 grupy: styl życia - 51%, czynniki zewnętrzne - 23%, materiał...
Żywienie a uroda, Astrum, Wrocław 2006, ISBN 83-7277-239-8, Biernat J. (...) Żywienie, żywność a zdrowie, Astrum, Wrocław 2001, ISBN 83-7249-075-9, Kahlau S. 100 pomysłów na diety i smukłą sylwetkę, Muza,...
Daktyle zawierają witaminy A, C, B1, B2 i PP, potas, żelazo, fosfor i magnez. (...) Są źródłem witaminy E i witamin z grupy B, a także potasu, fosforu i żelaza.
Stanowi reakcję na zagrożenia w sytuacjach życiowych, ma pierwotnie podłoże psychoemocjonalne, poznawcze, odruchowe, a później neuroendokrynne i metaboliczne (...) Zdrowa dieta odchudzająca jest bogata w warzywa i owoce oraz pełnoziarniste...
Stanowi reakcję na zagrożenia w sytuacjach życiowych, ma pierwotnie podłoże psychoemocjonalne, poznawcze, odruchowe, a później neuroendokrynne i metaboliczne (...) Zdrowa dieta odchudzająca jest bogata w warzywa i owoce oraz pełnoziarniste...
Mleczny koktajl z truskawkami Mleko wzmacnia odporność, kości i zęby.
Chętnie też spożywa się duże ilości owoców i warzyw, raczej małe ilości chudego mięsa, a do gotowania używa się dużo oliwy z oliwek. (...) W dawce wyższej wino przestaje być lekarstwem, a staje się trucizną.
Wpływ tlenku tytanu na zdrowie Co innego dowiedli jednak naukowcy z Francji i Luxemburga. (...) Prace nad dokładnym wpływem Titanium Dioxide na zdrowie człowieka jeszcze trwają.
Ryż z jabłkami - ryż a zdrowie Ryż z jabłkami to możliwość wprowadzenia do diety wartościowego ryżu. (...) Ryż z jabłkami - jabłka a zdrowie Ryż z jabłkami to także jabłka, które mają...
**Okazuje się bowiem, że sposób w jaki je przygotowujemy ma wpływ na nasze zdrowie. ** Jajka swego czasu cieszyły się złą sławą. (...) Dietetycy radzą, by w trosce o szczupłą sylwetkę przygotowywać go na wodzie, a nie...
W Polsce marnujemy bardzo dużo żywności. Choć wiele osób stara się z tym walczyć, nie warto popadać w skrajności. Naukowcy już dawno wykazali, że niektóre produkty zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór. Wśród tych produktów znajdują się m.in. zepsute...
Zdrowie kobiet Kobiety potrzebują wyjątkowej ochrony i pielęgnacji nie tylko swojej urody, ale też zdrowia, dlatego warto zastanowić się, czy w prezencie
Żółcień pomarańczowa (E-110) to organiczny związek chemiczny, stosowany do barwienia żywności. Jak powszechnie uznano związki chemiczne z przedrostkiem E są niebezpieczne dla organizmu. E -110 został zakazany w niektórych krajach ze względu na swoją...