Soczewica gotowana bez dodatku soli
(...)
(...)
Dieta dziecka Warto przekonać dziecko do jedzenia warzyw ze względu na ich składniki odżywcze. (...)
(...) Soczewica w sosie curry to potrawa wegetariańska, zdrowa, pyszna i lekko pikantna. (...) Następnie dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy i przyprawy, mieszamy. Całość dusimy ok. 5 min. (...)
(...)
(...)
(...) Soczewica Soczewica smakuje wyśmienicie, a łatwiej ją ugotować niż inne rodzaje fasoli, ponieważ nie trzeba jej namaczać. (...) Soczewica zawiera 9 gramów białka na 1⁄2 kubka. (...)
(...) Jednak jedną z najczęściej spożywanych odmian jest soczewica zielona. Jakie wartości odżywcze ma soczewica? (...) Soczewica zielona jest bardzo dobrym źródłem manganu. (...)
(...) Ze względu na barwę wyróżnia się soczewicę czerwoną, soczewicę żółtą, soczewicę brązową, soczewicę zieloną i soczewicę czarną. (...) Ciecierzyca i soczewica (...)
Choć najbardziej popularna jest kawa z mlekiem lub klasyczna mała czarna, warto pokusić się o pewną zmianę. Jeśli dodamy plasterek cytryny, możemy zyskać nie tylko orzeźwiający smak, ale też wsparcie dla zdrowia. Kawa z cytryną Kawa z cytryną to (...)
We współczesnym świecie mocny trend na nienagannie szczupłe ciało skłania wielu do sięgania po najdziwniejsze, nie zawsze bezpieczne metody odchudzające. Co chwila słyszymy o nowej diecie czy preparacie, którego przyjmowanie w krótkim czasie zapewnić (...)
Stewia jest często wybierana przez osoby na diecie, jako niskokaloryczny zamiennik dla tradycyjnego cukru. Jej liście są bardzo słodkie i mogą być nawet 200 razy słodsze niż cukier. Jest to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie tylko chcą schudnąć, (...)
Zapomnij o cudownych lekach czy suplementach diety - wystarczą brokuły, szpinak, roszponka czy kapusta, by obronić się przed śmiertelnymi chorobami. Tak przynajmniej, w dużym uproszczeniu, uważa dr Michael Greger, lekarz i propagator zdrowego odżywiania. (...)
(...) Na następnej stronie obejrzysz WIDEO Przeczytaj także: Jeśli organizm potrzebuje detoksu, wysyła dyskretne sygnały Zupa zamiast tabletek Wyniki badania (...)
(...) Dowiedz się, jakie jeszcze inne cenne właściwości ma soczewica i czym charakteryzuje się jedna z jej odmian. Co to jest soczewica? (...) Dużo bardziej delikatna jest soczewica zielona. (...)
(...) Można wyróżnić różne rodzaje soczewicy: soczewica zielona soczewica czerwona soczewica czarna soczewica brązowa soczewica żółta Soczewica jest (...)
(...) Wodna soczewica, kacze ziele, czyli rzęsa wodna Rzęsa (Lemna L.) to rodzaj drobnych roślin, który liczy sobie 13 gatunków, powszechnie występujących na (...) W języku niemieckim rzęsa nosi nazwę Wasserlinsen, czyli soczewica (...)
Zielone smakołyki Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo nie jest największym źródłem witamin i składników (...)
Czy wiesz** jak rozpoznać prawdziwe masło**? Podpowiadamy - to oryginalne, które warto kupić, powinni zawierać minimum 80 proc. tłuszczu mlecznego, Czego nie powinniśmy z kolei znaleźć w jego składzie? Tłuszczu roślinnego. Jedyne dozwolone dodatki, (...)
Smażenie na rozpuszczonym maśle jest bardzo popularne. Niektórzy sądzą również, że masło jest zdrowszym tłuszczem niż olej. Okazuje się jednak, że zwolennicy smażenia na maśle się mylą. Smażenie na maśle - czy jest szkodliwe? Fakt, że nie należy (...)
(...) Co jeść zamiast słodyczy? (...) Jakie zdrowe przekąski zamiast słodyczy sprawdzą się najlepiej? Co jeść zamiast słodyczy? (...)