Kolorowa pasta z warzywami
mrożonych warzyw, 1 łyżka sosu winegret, 200 g plastrów wędzonego boczku, 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku, 1/2 szklanki niskotłuszczowego majonezu, 250 g kolorowego
mrożonych warzyw, 1 łyżka sosu winegret, 200 g plastrów wędzonego boczku, 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku, 1/2 szklanki niskotłuszczowego majonezu, 250 g kolorowego
Antocyjany dla oczu Do grupy flawonoidów zalicza się też antocyjany nadające niebieską barwę śliwkom, jagodom, winogronom, czy czarnej borówce.
Warto znać kilka zasad, dzięki którym najwięcej skorzystamy na spożywaniu kolorowych posiłków.
Kolorowa dieta dla palaczy Palenie papierosów niesie za sobą ryzyko zachorowania na raka płuc.
-Też, też, ponieważ im więcej jest, znaczy w ogóle nasz talerz powinien być kolorowy, powinniśmy sięgać po wszystkie i żółte i zielone i czerwone i pomarańczowe
Czarny sezam a zdrowie Czarny sezam wpisuje się w profilaktykę chorób serca. (...) Czarny sezam w kosmetyce Czarny sezam, a zwłaszcza olej sezamowy są też naturalnymi kosmetykami.
Co to jest wino z czarnego bzu? (...) Wówczas stają się ciemnogranatowe lub czarne.