Nasiona i orzechy? Tylko moczone przed spożyciem
Orzechy laskowe czy nasiona dyni należy moczyć najdłużej, nawet do 10 godzin. (...) Długiego moczenia potrzebują również soczewica, ciecierzyca i zboża takie jak: pszenica, owies, żyto, jęczmień.
Orzechy laskowe czy nasiona dyni należy moczyć najdłużej, nawet do 10 godzin. (...) Długiego moczenia potrzebują również soczewica, ciecierzyca i zboża takie jak: pszenica, owies, żyto, jęczmień.
Gdy dodamy do tego słodkie spienione mleko powstanie kompozycja idealna.
Otóż do jej przygotowania używa się kawy espresso, a całą resztę filiżanki wypełnia spienione mleko. (...) Najpierw trzeba podgrzać mleko, dodać syrop czekoladowy lub czekoladę, mleko można lekko spienić.
Migdały - wystarczą 4 dziennie Moczenie w wodzie dotyczy nie tylko migdałów. Powinniśmy tak robić ze wszystkimi rodzajami orzechów. (...) Orzechy należy moczyć od 4 do 12 godzin. Pamiętaj, że powinno się to odbywać w...
Cappuccino - opis Cappuccino to pyszny włoski napój, który jest połączeniem kawy ze spienionym mlekiem lub śmietaną. (...) Klasyczne włoskie cappuccino powinno mieć kolor orzechowy i być wykonane z kawy espresso i spienionego...
Sposób przygotowania: Zalej łuskany słonecznik wodą i mocz go przez kilka godzin. Do słonecznika dodaj oliwę i rozdrobnij w blenderze. (...) Następnie dodaj wodę, najlepiej tę z moczenia słonecznika, i miksuj dalej,...
Spieniony płyn wyglądem przypomina śmietanę. Co można przygotować z aquafaby?