Odchudzanie w okresie menopauzy
Dlatego też dieta w okresie menopauzy odgrywa istotną rolę w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. (...) W okresie menopauzy wzrasta ryzyko rozwoju chorób układu krążenia, dlatego też dieta w okresie menopauzy...
Dlatego też dieta w okresie menopauzy odgrywa istotną rolę w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. (...) W okresie menopauzy wzrasta ryzyko rozwoju chorób układu krążenia, dlatego też dieta w okresie menopauzy...
To przeciwutleniacz, który może chronić przed rakiem - zwłaszcza prostaty i szyjki macicy. (...) Jedzenie pomidorów może spowalniać rozwój nowotworu żołądka, prostaty czy szyjki macicy.
okres. (...) Siła ukryta w soi Większość kobiet, które wchodzą w okres menopauzy, na pewno słyszała o dobroczynnych właściwościach soi.
Liczne badania wykazały, że spożywanie soi oraz fitoestrogenów sojowych łagodzi nieprzyjemne objawy występujące w okresie okołomenopauzalnym (fale gorąca (...) Spożywanie soi chroni przed rozwojem nowotworu sutka oraz raka trzonu macicy,...
Choroby układu oddechowego występują najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Niezmiernie ważne jest, aby w tym czasie dbać o odporność organizmu.
Jedzenie poprawiające wygląd cery Utrzymanie zdrowej cery to nie lada wyzwanie bez względu na porę roku. Zimą delikatna skóra twarzy musi radzić sobie z wyjątkowo niesprzyjającymi czynnikami. Niskie temperatury, smog i silny wiatr mogą powodować wysuszenie,...
W tym okresie również łatwiej o chandrę, a nawet depresję. Jest jednak na to sposób! (...) macicy, a także poprawia nastrój.
Likopen z pomidorów ma niezwykle pozytywny wpływ na profilaktykę nowotworów piersi i szyjki macicy.
Kobiety - rak piersi, płuc, żołądka, jelita grubego i szyjki macicy. (...) Ten pierwszy chroni kobiety przed rakiem macicy i jajników, drugi z kolei zapobiega nowotworom płuc, przełyku oraz krtani.
Wiele badań potwierdziło, że spożywanie likopenu zmniejsza ryzyko powstawania raka, szczególnie nowotworu prostaty i szyjki macicy.
Troy i współpracownicy stwierdzili wpływ wysokiego poziomu innego kwasu sialowego - KDN - na ryzyko raka piersi, szyjki macicy, wątroby, płuc, krtani, (...) jajników i macicy.
- Ustalono, że kwas foliowy może zapobiegać następującym chorobom: nowotwór okrężnicy, rak szyjki macicy, choroby serca (obniża poziom homocysteiny
Obecne w fasolce roślinne hormony, fitoestrogeny, wykazują działanie przeciwnowotworowe, zapobiegając pojawieniu się raka piersi lub szyjki macicy. (...) Łagodzi także objawy związane z okresem menopauzalnym.