Sprawdziliśmy składy żółtych serów. Wyniki testu
Wyniki mojego testu nie są optymistyczne.
Wyniki mojego testu nie są optymistyczne.
Jajka to produkt, który jest bardzo popularny w polskiej kuchni. Gotowane na twardo na kanapkę lub po prostu na miękko są idealne na śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Słynna jajecznica ze szczypiorkiem, którą zajadają się nawet najmłodsi, ale...
Dobrej jakości keczup powinien zawierać dużo pomidorów. Dzięki temu keczup może się stać źródłem wielu cennych składników odżywczych. Pomidory są cennym źródłem witaminy C, która poprawia odporność, a także witaminy E i beta-karotenu. Dlatego też warto...
Nadwaga oznacza zbyt dużą ilość tkanki tłuszczowej w organizmie. Przez lata pojawiało się wiele teorii mówiących o przyczynach tycia. Sugerowano rezygnację z pieczywa i makaronów, jako drogę do smukłej sylwetki. Nowe badania wskazują, że jest inny powód...
Wyniki badań opublikowano na łamach "Nutrition". Czekolada może pomóc chorym na nadciśnienie.
W ciągu ostatnich kilku dziesięcioleci ciągle rośnie liczba osób, u których stwierdza się chorobę onkologiczną. Mimo rozwoju medycyny, słowo „nowotwór" dla wielu pacjentów wydaje się wyrokiem. Nie można się jednak poddawać! Poza operacją, lekami czy naświetleniami...
Gouda pod lupą Polacy są amatorami żółtego sera. Świadomość zachodniej kultury dociera do nas coraz bardziej, jednak włoski Parmezan czy francuski Camembert wciąż znajdują się poza cenowym zasięgiem wielu z nas. Robiąc zakupy w supermarkecie, decydujemy...
Piwo plus lemoniada Radlery to popularne od kilku lat niskoalkoholowe napoje. Powstają po połączeniu piwa i lemoniady. Często są traktowane jako idealne trunki na upały. Zawierają stosunkowo niewiele alkoholu i mają delikatniejszy od piwa smak. Razem...
Zrób szybki test świeżości jajek i nie obawiaj się przykrej niespodzianki na talerzu. Obejrzyj wideo i dowiedz się, jak sprawdzić ich przydatność. (...) Test świeżości jajek, jak go wykonać? Nieświeże jajko może zepsuć...
Chemiczna zupa z kostki rosołowej Kostki rosołowe od lat cieszą się niesłabnącą popularnością wśród początkujących kucharzy. Są łatwe w użyciu i pozwalają zaoszczędzić czas podczas gotowania. Wystarczy rozpuścić je w wodzie, dodać makaron albo ryż,...
L-karnityna jest aminokwasem, który jesteśmy w stanie wyprodukować w swoim organizmie. Suplementacja tego składnika ma na celu zwiększyć poziom L-karnityny. Zwłaszcza u osób, które ze względu na zaburzenia genetyczne mają jej niewielką ilość we krwi,...
Przed testem poproszono ich o niejedzenie i niepicie. (...) Po realizacji tych trzech prób naukowcy porównali wyniki czasów i statystyki sportowców.
Dziennik "The Telegraph" opublikował zaskakujące badania. Zdaniem naukowców z University of Westminster oglądanie horrorów może pomóc nam schudnąć. Podczas badań szczególną uwagę zwrócono na pracę serca oraz poziom tlenu i dwutlenku węgla w wydychanym...
Mimo to jedna z partii płatków jaglanych, na którą posiadamy komplet zgodnych badań, w teście FoodRentgen wykazała przekroczenie" - wyjaśnia Emilia Glinka (...) Wyniki obu raportów trafiły do Głównego Inspektora Sanitarnego...
Brytyjscy naukowcy z Centrum Żywienia na Uniwersytecie w Bath porównali skutki normalnego jedzenia z obżarstwem. Eksperymenty pokazały, że u zdrowej osoby sporadyczne przejadanie się nie skutkuje negatywnymi konsekwencjami zdrowotnymi. Objadanie pizzą Eksperyment...