Podwyższa poziom testosteronu. 7 najlepszych produktów
(...) Od czego zależy poziom testosteronu? (...) Dane wskazują, że spożywanie tego napoju może potencjalnie zwiększyć poziom testosteronu w ślinie. (...)
(...) Od czego zależy poziom testosteronu? (...) Dane wskazują, że spożywanie tego napoju może potencjalnie zwiększyć poziom testosteronu w ślinie. (...)
Dieta, która obniża poziom testosteronu Testosteron to hormon, którzy dla większości z nas kojarzy się z męskością i agresją. (...) Więc cukier to pożywienie, które może znacznie zmniejszyć poziom (...)
(...) za prawidłowy wzrost i strukturę kości (występuje w komórkach produkujących kość- osteoblastach), pobudza apetyt, ułatwia przemianę żelaza, zmniejsza poziom (...) Należy również oznaczyć poziom witaminy B12, który jest (...)
Kwasy omega 3 Dieta bogata w cenne kwasy omega-3 pozwoli utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. (...)
(...) Mała i prosta zmiana w diecie i stylu życia pozwoli ci skutecznie kontrolować poziom cukru we krwi. (...) Pożywienie z wysoką zawartością protein wolniej się trawi i sprawia, że nie skacze poziom cukru we krwi. (...)
Płaski brzuch to marzenie każdej kobiety. Niestety, niektóre z nas mają szczególne tendencje do wzdęć. Co jeść, by zapełnić żołądek i zachować płaski brzuch? Poznaj produkty, które ci w tym pomogą. Kolacje, po których obudzisz się z płaskim brzuchem. (...)
(...) Tak więc, aby podnieść poziom serotoniny, należy zwiększyć poziom tryptofanu. (...) Leki zwiększające poziom serotoniny bez recepty to łatwe rozwiązanie, jednak na początek lepiej spróbować powalczyć (...)
Cholesterol a zdrowie Wysoki poziom cholesterolu LDL ma niekorzystny wpływ na zdrowie. (...) Można ją jednak uzupełniać dietą, to od niej bowiem zależy poziom cholesterolu. (...)
(...) Niebieskie owoce Ciemne winogrona i jagody obfitują w pektyny, związki, które regulują poziom cukru we krwi. (...) Kontrola przyjmowanych leków Niektóre leki obniżające poziom cholesterolu oraz te regulujące ciśnienie (...)
(...) Słodycze, białe pieczywo, makaron czy owoce zawierające węglowodany proste - mogą niebezpiecznie podnosić poziom glukozy we krwi chorego. (...) To wskaźnik informujący, jak gwałtownie po spożyciu danego produktu wzrasta poziom (...)
(...) Okazało się, że mieli znacznie wyższy poziom testosteronu, lepszą zdolność wysiłkową i wydajność erekcji niż ich rówieśnicy. (...) Z wcześniejszych badań wynika, że tłuszcz w dietetycznych potrawach i oliwa z oliwek (...)
(...) Zmiana nawyków żywnościowych i regularna aktywność fizyczna pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. (...) Okazuje się, że poziom złego cholesterolu mogą podwyższać też produkty, których nigdy nie podejrzewalibyśmy (...)
(...) Palenie podnosi poziom trójglicerydów we krwi. **Substancje, które wnikają do naszego ciała podczas palenia wywołują w nim stan zapalny. (...) To one podnoszą poziom trójglicerydów we krwi. Warto zmniejszyć ich spożycie. (...)
(...) Jego zbyt wysoki poziom należy do czynników ryzyka wystąpienia choroby niedokrwiennej serca, zawału serca czy udaru mózgu. (...) Najnowsze badania dowodzą, że grzyby te mogą również obniżać poziom "złego" cholesterolu. (...)
Odświeżający i zdrowy napój bez cukru ani miodu, ale o słodkim smaku? Oto kishmish, woda rodzynkowa. Woda rodzynkowa Woda rodzynkowa wyróżnia się zdolnością** neutralizowania wolnych rodników**, co przypisywane jest wysokiej zawartości flawonoidów (...)
(...) Kurkuma nie tylko obniża poziom cukru, ale i cholesterolu we krwi. (...) U członków pierwszej z nich odnotowano niższy poziom cukru we krwi. (...)
Wyobraź sobie, że twój organizm jest szwajcarskim zegarkiem, który nie tylko działa w sytuacji, kiedy jego bateria jest nowa, ale posiada wyjątkowe mechanizmy regulujące. Mechanizmy te do pewnego momentu potrafią dyscyplinować nasze zachowania, niezdrowe (...)
Nie tylko cholesterol Kontrolując poziom lipidów we krwi decydujemy się zazwyczaj na sprawdzenie poziomu cholesterolu. (...)
(...) na poziom cukru we krwi i jest dobry dla markerów stłuszczenia wątroby. (...) Dostrzegają oni, między innymi w monoacharydach obecnych w miodzie, potencjalną możliwość oddziaływania na poziom glikemii. (...)
(...) stosuje się przede wszystkim u pacjentów z rozpoznaną chorobą na tle miażdżycy, jak** choroba niedokrwienna serca** oraz w przypadku osób, u których poziom (...)