Zwiększa ryzyko raka jelita grubego i żołądka. "Jedzmy maksymalnie raz w tygodniu"
(...) Należy jeść je maksymalnie raz w tygodniu. Można śmiało zastąpić je innymi produktami. (...)
(...) Należy jeść je maksymalnie raz w tygodniu. Można śmiało zastąpić je innymi produktami. (...)
(...) Sprawdź, ile maksymalnie można wypić. Kieliszek wina szkodzi Badania prowadzone przez naukowców z Washington University School of Medicine w St. (...) Jeśli alkohol spożywamy co najmniej 4 razy w tygodniu, ryzyko przedwczesnego (...)
(...) Na patelni na dużym ogniu rozgrzej trochę oleju i gdy już będzie maksymalnie rozgrzany, zmniejsz ogień do minimum i wlej cienką warstwę ciasta. (...) Chodzi o to, by placki były jak najcieńsze i maksymalnie chrupiące. (...)
(...) Maksymalna dzienna dawka to 5 mg na kilogram masy ciała. (...) W tym przypadku maksymalna dzienna dawka jest jeszcze mniejsza i wynosi 0,7 mg na kilogram masy ciała. (...)
(...) Norma występowania trójglicerydów we krwi to maksymalnie 160 mg/dl. (...) Natomiast zły cholesterol LDL to maksymalnie 190 mg/dl. Wpływ piwa na zdrowie Dobry stan trójglicerydów jest ważny dla naszego zdrowia. (...)
(...) Maksymalny czas stosowania diety nie powinien przekraczać dwóch tygodni. (...)
(...) Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, by jeść w ciągu tygodnia kilka jajek (maksymalnie 10). (...)
(...) . - To już jedna czwarta maksymalnego zalecanego spożycia dla osoby dorosłej. (...) Maksymalne zalecane spożycie soli to sześć gramów dziennie, ale obecnie jemy jej znacznie więcej - zaznacza ekspertka. (...)
(...) Według ekspertów cukier powinien stanowić maksymalnie 10 proc. naszego zapotrzebowania na kalorie. (...)
(...) Aby jednak nasz organizm mógł maksymalnie skorzystać z dobroczynnych właściwości zawartych w przyprawie, konieczne jest stosowanie jej razem z czarnym (...) To ten bioaktywny składnik wpływa na maksymalne wchłanianie (...)
(...) Według zaleceń WHO cukier powinien stanowić maksymalnie 10 proc. całkowitego zapotrzebowania energetycznego. (...)
(...) wymieniony jest cynamon, maksymalna ilość to 50 mg/kg, a dla dań deserowych (np. pudding ryżowy z cynamonem) maksymalna ilość to 5 mg/kg. (...) W przeciwieństwie do tych przypadków, nie zostały określone maksymalne (...)
(...) Teflon rozkłada się w temperaturze 400 stopni Celsjusza, natomiast kiedy smażymy potrawy patelnia rozgrzewa się maksymalnie do 330 stopni Celsjusza. (...) Można ją także chłodzić i jeżeli jest taka potrzeba, to można włożyć patelnię (...)
(...) Trzeba tylko pamiętać, by nie wypełniać ich maksymalnie. (...) Zamrażane posiłki można przechowywać od 3 do 6 miesięcy, ale najlepiej je zużyć maksymalnie w ciągu 90 dni. (...)
(...) Jego głównym celem jest detoksykacja organizmu i pozbycie się maksymalnej ilości toksyn dzięki diecie bogatej w owoce i warzywa. (...)
(...) Przechowywanie ryb w lodówce Przechowywanie ryb świeżych w lodówce jest możliwe przez maksymalnie 2 dni. (...) - 14 dni, ryby po obróbce kulinarnej - maksymalnie 4 dni. (...)
(...) WHO informuje, że cukier powinien stanowić maksymalnie 10 procent ogólnego zapotrzebowania energetycznego. (...) Oznacza to, że osoba dorosła, która potrzebuje 2000 kcal dziennie - może spożyć maksymalnie 10 łyżeczek (...)
(...) Dietetycy założyli, że kobiety ważące mniej niż 200 funtów (około 91 kg) będą jadły maksymalnie 1200 kilokalorii (kcal) dziennie, a ważący tyle samo mężczyźni (...) Zawarty w pożywieniu tłuszcz miał dostarczać maksymalnie (...)
(...) Chrupkie pieczywo zawiera mniej kalorii, bo maksymalnie 35 w jednej kromce, zwykły chleb, mimo tego, że najlepszy na świecie zawiera około 100 kalorii (...) W ciągu dnia pieczywo chrupkie będzie dobrą przekąską, jednak wybierzmy maksymalne (...)
(...) Jest to maksymalna ilość, która pozwala uniknąć potencjalnych negatywnych skutków związanych z kumulacją dioksyn w organizmie. (...) W przypadku tej ryby zalecane maksymalne spożycie wynosi 400 g tygodniowo. Dlaczego (...)