Relacje rodzinne w anoreksji
(...) Uwikłanie odnieść należy do odległości w relacjach i intensywności rodzinnych interakcji. (...) Nieważna była intensywna relacja emocjonalna i satysfakcja z bliskości seksualnej. (...)
(...) Uwikłanie odnieść należy do odległości w relacjach i intensywności rodzinnych interakcji. (...) Nieważna była intensywna relacja emocjonalna i satysfakcja z bliskości seksualnej. (...)
Komosa ryżowa to roślina ceniona już w starożytności, która obecnie uznawana jest za jedną z najzdrowszych na świecie, stąd określana jest mianem matki (...)
(...) Toksyczne są związki, na które się rozkłada. Objawy najczęściej pojawiają się w ciągu pierwszej doby od kontaktu ze słodzikiem. (...)
(...) Ci ostatni dostali właśnie do ręki nowy argument: udowodniono, że rośliny GMO mogą być toksyczne dla karmionych nimi zwierząt. (...) jednak te ostatnie po przyswojeniu środków chemicznych giną, GMO nadal mają się dobrze - jednak z każdym (...)
(...) Do stosowania w kuchni najbardziej zalecane są odmiany słodkie, które zawierają najmniej substancji toksycznej, zwanej alkaloidem. (...) Obecnie używa się również odmian gorzkich, ale dopiero po poddaniu ich odpowiedniej obróbce obniżającej (...)
(...) Toksyczne aluminium. Sprawdź, gdzie można je znaleźć Aluminium, oznaczane jako E173, jest sztucznym barwnikiem. (...) Zobacz naszą galerię i sprawdź, gdzie można znaleźć toksyczne aluminium. Na następnym slajdzie obejrzysz (...)
(...) Jest to substancja toksyczna, powodująca zatrucia pokarmowe. (...) Niestety, ryba ta zawiera toksyczną substancję - tetrodoksynę. (...)
(...) Obecność toksycznych związków w żywności jest spowodowana nie tylko zanieczyszczeniem środowiska. (...) Jest to bardzo toksyczny związek, który powstaje podczas smażenia oraz pasteryzacji lub pakowania próżniowego żywności. (...)
Dobroczynne właściwości miodu są znane i cenione od wieków. Współczesna nauka potwierdza korzyści zdrowotne płynące ze spożywania miodu: zawiera on wiele witamin, minerałów, probiotyków (Lactobacillus kunkeei), enzymów, przeciwutleniaczy i aminokwasów. (...)
W niektórych polskich spiżarniach można znaleźć przetwory z zielonych pomidorów. Chętnie spożywamy je także na surowo i zrywamy prosto z krzaka, gdy są jeszcze niedojrzałe. Wprawdzie wiele osób uwielbia ten nietypowy przysmak, ale czy na pewno jest on (...)
(...) Trzeba jednak uważać, bo może być toksyczne. Co musisz wiedzieć o troci wędrownej? Troć wędrowna to ryba dwuśrodowiskowa. (...) Trzeba jednak uważać, ponieważ troć, podobnie jak łosoś występujący w Bałtyku, może być toksyczna. (...)
(...) Ta substancja ma właściwości lecznicze, ale niestety podczas trawienia może przekształcić się w cyjanowodór, który jest toksyczny dla organizmu człowieka (...)
Powłoki nieprzywieralne Coraz więcej osób przykłada wagę do zdrowego odżywiania się, dlatego warto upewnić się, czy przyrządy, w których gotujemy pełnowartościowe posiłki, nie psują ich jakości. W końcu to, z czego wykonane są nasze garnki i patelnie, (...)
(...) Toksyczna relacja z chłopakiem odwodziła ją od poprawienia swojej sylwetki, ale w końcu powiedziała dość - i chłopakowi, i wynikowi na wadze. (...) Nie da się jednak ukryć, że dużym elementem zmiany było zerwanie relacji (...)
Otyłość, cukrzyca, nowotwory, a nawet depresja. Oto koszt upodobania do frytek, hamburgerów i nuggetsów. Sprawdź, co siedzi w twoich ulubionych daniach z sieci ast foodów. Fluor w opakowaniach Opakowania skrywające twojego burgera czy nuggetsy zawierają (...)
(...) Często tańsze produkty pokryte są toksycznymi chemikaliami, które sprawiają, że ich cena jest przystępna. (...)
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu ze sprzedaży chipsów warzywnych z uwagi na wysoką zawartość akrylamidu. Inspektorat zwraca uwagę, że ocena ryzyka NIZP-PZH PIB wskazuje, że "produkt ten może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta". (...)
(...) Człowiek znajduje się na wierzchołku tego toksycznego łańcucha. (...)
Ryby są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Niestety, nie wszystkie. Niektóre gatunki mają niewielką wartość odżywczą. Z kolei ryby, które żyją w brudnych wodach, naszpikowane są toksynami, a te hodowlane - antybiotykami. Zakład Chemii Żywności i Środowiska (...)
(...) spożywana z kwasem acetylosalicylowym, obecnym na przykład w aspirynie, czy brana z innym lekiem przeciwbólowym - aminofenazonem - ma możliwość zwiększenia toksycznego (...)