Ryby, które kumulują najwięcej rtęci. Jedz z umiarem (WIDEO)
(...) Jednak toksykolodzy ostrzegają: jedz ryby ostrożnie. Dlaczego? Jak wynika z badań, każda z ryb zawiera śladowe ilości rakotwórczej rtęci. (...)
(...) Jednak toksykolodzy ostrzegają: jedz ryby ostrożnie. Dlaczego? Jak wynika z badań, każda z ryb zawiera śladowe ilości rakotwórczej rtęci. (...)
Porcja soli (150 g) dostarcza 26,3 g pełnowartościowego białka, zaledwie 2,1g tłuszczu (z tego ponad połowa to zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe) i tylko 125 kcal! Przygotowanie tej ryby według powyższego przepisu jeszcze zwiększa jej walory. Natka (...)
(...) Sola jest rybą bardzo zdrową i pożywną. (...) Komentarz: Sola jest źródłem łatwo przyswajalnego białka i korzystnie wpływa na funkcjonowanie naszego organizmu, np. wspomaga wzrok i trawienie. (...)
Nie da się ukryć, że żywność wysokoprzetworzona jest wszechobecna w naszym otoczeniu. Możemy ją znaleźć na każdym kroku - na półkach sklepów spożywczych, w lodówkach supermarketów, a nawet w naszych własnych kuchniach. Jest to zjawisko, od którego trudno (...)
Ryba z zielonym tagliatelle Pyszne danie obiadowe - sola z makaronem tagliatelle zasmakuje każdemu! (...)
(...) Pomóc może jedna zasada - umiar. I nie chodzi tu o łamanie reguł i wieczorne podjadanie. (...) Kiedy decydujemy się jeść mniej, organizm wchodzi w „tryb głodu". (...)
Rabarbar, znany ze swojego wyrazistego kwaśno-cierpkiego smaku, ma zarówno swoje grono wiernych fanów, jak i zdecydowanych przeciwników. Te czerwonozielone łodygi są często wykorzystywane do przygotowywania dżemów, kompotów i ciast. Jednakże, naukowcy (...)
(...) Zdaniem jednych - wypijany z umiarem nie szkodzi. Inni sądzą, że nie ma bezpiecznej ilości alkoholu. (...) Podkreśla też, że należy zachować umiar i że nie trzeba sięgać po wino każdego dnia. (...)
(...)
(...) W jaki sposób sola może być podana? Charakterystyka soli Sola jest rybą morską. (...) Poza tym sola jest bogata w potas, fosfor, magnez, sód oraz wapń. (...)
(...) Sprawdźmy, czy powinniśmy jeść ogonki czereśni i wiśni. Czereśnie - moc witamin i minerałów Czereśnie leczą nie tucząc. (...) Nalewki są zdrowe i polecane, ale i tu należy zachować umiar - dodaje. (...)
Główna Inspekcja Sanitarna wydała ostrzeżenie publiczne dotyczące wycofania niektórych partii migdałów blanszowanych, smażonych z cukrem, miodem i solą Sol (...) Poniżej szczegóły dotyczące wycofanych produktów: Nazwa produktu: Sol&Mar, (...)
(...) Co jedzą olimpijczycy? Co gości na ich talerzach? Czy pozwalają sobie na chwile dietetycznego zapomnienia? (...) W wywiadach wielokrotnie podkreślał, że wybrana przez niego dyscyplina pozwala jeść to, na co ma się ochotę. (...)
(...) Co jeść podczas diety? Jedz wszystko… albo prawie! (...) Spróbuj jeść wolniej, dzięki temu szybciej poczujesz sytość i łatwiej będzie ci przestrzegać diety. (...)
(...) Co jeść, żeby schudnąć? Słyszysz - jedz więcej, żeby ważyć mniej! Dla niektórych takie polecenie może wydać się absurdalne. (...) Co jeść, żeby schudnąć? (...)
(...) Przed snem nie warto jeść produktów, które zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. (...)
(...) * Warzywa, które należy jeść z umiarem. Mogą utrudniać odchudzanie * Najgorsze co możesz zrobić na diecie. (...)
(...) Kto nie może jeść kurkumy? (...)
(...) Jedyne dozwolone dodatki, które mogą znaleźć się w maśle to sol i beta-karoten. (...)
(...) Zdrową kolację należy jeść 3 godziny przed snem. (...) Co dietetycy jedzą na kolację? (...)