Dieta minimalizująca ryzyko zachorowania na raka (WIDEO)
Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka Cukier, otyłość i zbyt mała ilość błonnika w diecie - czy wiesz, że wpływa to na możliwość zachorowania (...) na raka?
Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka Cukier, otyłość i zbyt mała ilość błonnika w diecie - czy wiesz, że wpływa to na możliwość zachorowania (...) na raka?
Ryzyko zachorowania można zmniejszyć, stosując odpowiednią dietę. (...) Szczególnie polecane są pomidory, które znacząco zmniejszają ryzyko zachorowania na raka prostaty.
Picie regularne Wspólne badania brytyjskich i japońskich naukowców pokazały, że wystarczy jeden drink dziennie, by zwiększyć ryzyko zachorowania na raka (...) W takim przypadku ryzyko...
Czy ilość alkoholu jaką wypijali w ciągu tygodnia miała wpływ na zwiększenie ryzyka zachorowania na raka w przyszłości? Zobacz wideo.
Spożywanie go w większych ilościach również może zwiększać ryzyko zachorowania na raka. Wykazano, że czerwone mięso jest potencjalnie rakotwórcze. (...) Zawarte w niej polifenole, zmniejszają ryzyko...
Na zachorowanie na raka największy wpływ ma niezdrowy styl życia. (...) Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, możemy w dużym stopniu obniżyć ryzyko zachorowania na nowotwór.
Kawa z mlekiem krowim już od lat jest passé. Nietolerancja laktozy czy po prostu zwykły trend spowodowały, że chętniej sięgamy po zamienniki zwykłego mleka. I o ile jest to mleko migdałowe czy ryżowe - nie ma obaw. Jednak wciąż najpopularniejsze jest...
Uczeni z Uniwersytetu w Kuala Lumpur sprawdzili, że ekstrakt z liści gravioli działa hamująco na namnażanie komórek raka płuc, a także raka jelita grubego (...) Inne badania dały obiecujące efekty w hamowaniu wzrostu...
Według badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu w Perugii we Włoszech, jedzenie jabłek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka żołądka i przełyku (...) Według ekspertów, są najsilniej działającą...
Teraz udowodniono, że to także naturalna ochrona przed jednym z najgroźniejszych typów nowotworu - chodzi o raka płaskonabłonkowego skóry. (...) Wyniki pokazały, że najniższe ryzyko zachorowania występowało...
Pomidory mogą zmniejszać ryzyko nowotworów Hiszpańscy naukowcy stwierdzili również, że ekstrakty z pomidorów hamują rozprzestrzenianie się komórek rakowych
Dla nikogo nie było zdziwieniem, że taka ilość zwiększa ryzyko chorób układu krążenia, cukrzycy i innych przewlekłych chorych. (...) Dlatego nawet jeśli pijesz bardzo małe ilości napojów gazowanych, ryzyko zachorowania...
Dzięki temu zmniejszysz ryzyko zachorowania na raka jelita grubego. Te owoce to nie tylko źródło witaminy C i błonnika. (...) Substancja zmniejsza ryzyko raka okrężnicy.
Zauważono, że wystarczy już 200 g mięsa, aby znacząco zwiększyć ryzyko. 200 g czerwonego mięsa powoduje choroby serca i raka jelit Regularne spożywanie (...) Spożywanie wołowiny i jagnięciny podejrzewa się o wpływ...
"Nawet jeden drink dziennie zwiększa ryzyko raka" - podkreśla Elizabeth Platz, redaktor naczelna czasopisma Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention (...) Ekspertka ostrzega, że nie musimy być uzależnieni, aby...