Dieta dobra dla serca
Dania rybne Ryby są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, dlatego powinny być podstawą posiłków w diecie obniżającej poziom cholesterolu.
Dania rybne Ryby są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, dlatego powinny być podstawą posiłków w diecie obniżającej poziom cholesterolu.
Z kolei należy zwiekszyć spożycie artykułów bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy antyoksydacyjne oraz błonnik. (...) Zbyt małe spożycie zarówno warzyw, jak i owoców również negatywnie wpływa na pracę serca.
Serce jest najważniejszym narządem znajdującym się w naszym organizmie. (...) Selen i magnez - selen, przyjmowany z koenzymem Q10 i witaminą E, działa przeciwtoksycznie.
Z badań przeprowadzonych na Loma Linda University wynika, iż zawarte w orzechach pekanowych antyoksydanty mogą przyczynić się do poprawy zdrowia serca (...) Zawierają różne formy witaminy E, która jest ważnym przeciwutleniaczem.
Witamina B6, czyli pirydoksyna, pirydoksal i pirydoksamina pomaga w obniżeniu poziomu homocysteiny oraz redukuje ryzyko chorób serca. (...) , w tym serca.
Witamina B6, czyli pirydoksyna, pirydoksal i pirydoksamina pomaga w obniżeniu poziomu homocysteiny oraz redukuje ryzyko chorób serca. (...) , w tym serca.