6 korzyści z picia kefiru
Według wielu dietetyków kefir jest zdrowszy nawet od jogurtu naturalnego. Z czego wynikają jego prozdrowotne właściwości? (...) Magdalena Mroczek Wszystkie odpowiedzi lekarzy Właściwości antybakteryjne...
Według wielu dietetyków kefir jest zdrowszy nawet od jogurtu naturalnego. Z czego wynikają jego prozdrowotne właściwości? (...) Magdalena Mroczek Wszystkie odpowiedzi lekarzy Właściwości antybakteryjne...
Właściwości odżywcze kefiru Następnym razem, kiedy będziesz przy półce z nabiałem, sięgnij po kefir. (...) Dzięki nim kefir jest najlepszym probiotykiem - w grupie napojów fermentowanych...
Zalety kefiru wodnego Samodzielnie przygotowany kefir wodny może być spożywany zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. (...) Tego rodzaju produkt nie jest jeszcze w Polsce dobrze znany, a więc tym bardziej warto...
Kefir powstaje w procesie fermentacji mleka i przy pomocy ziaren kefirowych. (...) Regularne picie kefiru może uchronić przed wieloma chorobami i przykrymi dolegliwościami.
Właściwości kefiru Osoby z nadwagą zadają sobie często pytanie, co jeść, żeby schudnąć? (...) Jakie właściwości ma ten mleczny napój, że poleca się go osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy?
Wiele osób docenia właściwości tego produktu, uważa się, że wspomaga działanie układu odpornościowego, ma właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne (...) Grzybek tybetański - właściwości Grzybek...
Przez pierwszy tydzień na śniadanie jedz 100 ml kefiru z jedną łyżeczką siemienia lnianego. (...) Jeśli nie lubisz lub jesteś uczulony na nabiał - skorzystaj z dobroczynnych właściwości kiszonek.
Koktajl truskawkowy - przepis 500 g truskawek, 500 g kefiru naturalnego, 3 łyżki cukru. (...) Koktajl truskawkowy - sposób przygotowania Umyte truskawki zmiksować z kefirem i cukrem. Schłodzić przed podaniem.
3 łyżki siemienia lnianego 150 ml kefiru. (...) Siemię lniane znane jest ze swoich właściwości oczyszczających, wpływa dobroczynnie na cały układ pokarmowy, regularnie spożywane może zapobiegać wrzodom
Jeżeli nie przepadamy za kefirem, możemy go zastąpić łagodniejszym w smaku jogurtem naturalnym. (...) Rozmaite badania naukowe sugerują, że tempeh wykazuje również właściwości antybakteryjne.
Kefir Kefir to fermentowany nabiał zawierający oligosacharydy, czyli złożone węglowodany, które są pożywką dla ważnych bakterii w organizmie, Te mikroorganizmy (...) Kefir przechowuj w lodówce, gdyż kultury...
Kefir Kefir to napój wytwarzany przy pomocy ziaren kefiru, które są starterami fermentacji bakteryjnej. (...) Regularne picie kefiru obniża ryzyko wystąpienia osteoporozy. Kefir...
Bez względu na to, czy spożywamy okrę gotowaną, smażoną czy piklowaną, możemy korzystać z właściwości zdrowotnych tego małego zielonego warzywa o każdej
Właściwości czekolady są bardzo różne. Często sięgamy po nią ze względu na jej niesamowity smak lub po prostu, aby polepszyć sobie nastrój. (...) Może wygląda podobnie, ale smak i właściwości nie są z prawdziwą czekoladą...
Przyjrzyjmy się właściwościom dżakfruta. (...) Właściwości antynowotworowe W związku z bogactwem antyoksydantów i fitoskładników oraz dzięki zawartości witaminy C, dżakfruty wykazują silne działanie