Wolne rodniki - jak je zwalczać?
(...) Co to są wolne rodniki? Wolne rodniki to cząsteczki o dużej aktywności chemicznej, obecne w każdym organizmie. (...) Prowadzą do rozwoju miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. (...)
(...) Co to są wolne rodniki? Wolne rodniki to cząsteczki o dużej aktywności chemicznej, obecne w każdym organizmie. (...) Prowadzą do rozwoju miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. (...)
(...) Wolne rodniki a uczucie sytości Badania nad właściwościami wolnych rodników przeprowadzono na myszach. (...) Z jednej strony, potrzebujemy wolnych rodników, (...)
(...) Pojęcia „wolne rodniki" używa się dość często, ale nie każdy wie, co ono oznacza. (...) Czym są wolne rodniki? To pojedyncze atomy, które krążą po naszym ciele. (...)
Jeżyny to świetne źródło antyoksydantów, które niszczą wolne rodniki. (...) Niszczą one wolne rodniki, które przyczyniają się do powstawania komórek nowotworowych. (...)
(...) Okazuje się, że czosnek to nie tylko sposób na walkę z przeziębieniem, ale również groźnymi chorobami serca. (...) W eksperymencie wzięło udział 55 pacjentów w wieku 40-75 lat, u których stwierdzono początki problemów z sercem. (...)
(...) Związek ten zwalcza wolne rodniki, działa przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie. (...)
(...) Zawarte w nich przeciwutleniacze, takie jak witamina A czy witamina C hamują namnażanie wolnych rodników, czyli reaktywnych form tlenu, które przyśpieszają (...)
(...)
(...)
(...)
(...) Badania chińskich naukowców podkreślają bowiem, że działają dobrze na serce. Chcesz wiedzieć więcej? Zobacz WIDEO. Masz newsa, zdjęcie lub filmik? (...)
(...)
(...) Wysokosodowa dieta, kiedy prowadzimy stresujący styl życia, może narażać także nasze naczynia i serce, ze względu na podwyższanie ciśnienia. (...)
(...) Pasternak dobry na jelita Warzywo reguluje metabolizm i usprawnia pracę jelit. (...) Ma więc zbawienny wpływ na serce. Zapobiega chorobom układu krążenia. (...)
(...) Wyszli od potwierdzenia, że tzw. dodane czy wolne cukry w nadmiarze przyczyniają się do wielu problemów zdrowotnych, w tym cukrzycy typu 2 czy otyłości (...) redukcja całkowitego cholesterolu - w tym cholesterolu LDL i trójglicerydów, (...)
(...) Wolne jedzenie i dokładne przeżuwanie każdego kęsu jedzenia pozwala delektować się smakiem potraw i na dłużej pozostawia uczucie sytości. (...) Ma to swoje dobre strony - w skórce warzyw i owoców są duże ilości błonnika, (...)
(...) Oleje są bogate jeszcze w witaminę E, która zapewnia młody wygląd oraz neutralizuje w organizmie wolne rodniki. (...) Ten chroni nas przed chorobami serca i układu krążenia. (...)
Są na świecie takie warzywa i owoce, które nawet jeśli nie pochodzą z upraw ekologicznych, są niemal wolne od chemii. (...)
(...) Dobry cholesterol i zły cholesterol Lipoproterina wysokiej gęstości (HDL) często jest nazywana dobrym cholesterolem. (...) Substancje aktywne obecne w naparze zielonej herbaty neutralizują wolne rodniki, (...)
Figi to bardzo zdrowe owoce, które uprawiano już w starożytności. Warto zacząć regularnie je spożywać. Wystarczy zaledwie dwa tygodnie, by odczuć różnicę. Jakie korzyści płyną z włączenia tych owoców do diety? Wystarczy jeść dwie figi dziennie Figi (...)