Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy
(...)
(...)
(...)
(...)
Nadwaga oznacza zbyt dużą ilość tkanki tłuszczowej w organizmie. Przez lata pojawiało się wiele teorii mówiących o przyczynach tycia. Sugerowano rezygnację z pieczywa i makaronów, jako drogę do smukłej sylwetki. Nowe badania wskazują, że jest inny (...)
(...)
(...) Wyniki mojego testu nie są optymistyczne. (...)
(...) Wyniki badań ukazały, że wśród osób stosujących dietę atlantycką odnotowano "znaczący" spadek przypadków zespołu metabolicznego. (...) Ciśnienie krwi, poziom trójglicerydów oraz glukozy we krwi pozostały bez zmian. (...)
(...) Dlaczego warto unikać skoków glukozy? Skoki glukozy powodują, że co kilka godzin czujemy się wyczerpani i głodni. (...) Co gorsza, utrzymujące się skoki poziomu glukozy mogą z czasem prowadzić do cukrzycy (...)
(...) Wyniki obu raportów trafiły do Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właścicieli poszczególnych marek. (...)
(...) Doświadczenie pokazało, że po przejedzeniu się poziom glukozy we krwi nie był wyższy niż po normalnym posiłku, a ilość insuliny we krwi była o 50 proc. (...)
Dziennik "The Telegraph" opublikował zaskakujące badania. Zdaniem naukowców z University of Westminster oglądanie horrorów może pomóc nam schudnąć. Podczas badań szczególną uwagę zwrócono na pracę serca oraz poziom tlenu i dwutlenku węgla w wydychanym (...)
(...) W badaniu, którego wyniki opublikowano w "Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases", tłumaczą, że dotychczasowe odkrycia sugerują pozytywny (...) Naukowcy wykorzystali dane z dwóch badań na grupach - w pierwszym wzięło udział (...)
W ciągu ostatnich kilku dziesięcioleci ciągle rośnie liczba osób, u których stwierdza się chorobę onkologiczną. Mimo rozwoju medycyny, słowo „nowotwór" dla wielu pacjentów wydaje się wyrokiem. Nie można się jednak poddawać! Poza operacją, lekami czy (...)
(...) Wyniki badań opublikowano na łamach "Nutrition". Czekolada może pomóc chorym na nadciśnienie. (...)
(...) Po realizacji tych trzech prób naukowcy porównali wyniki czasów i statystyki sportowców. (...) Kofeina rzeczywiście wpłynie na wyniki dopiero wtedy, gdy będzie spożyta bezpośrednio przed zawodami. (...)
L-karnityna jest aminokwasem, który jesteśmy w stanie wyprodukować w swoim organizmie. Suplementacja tego składnika ma na celu zwiększyć poziom L-karnityny. Zwłaszcza u osób, które ze względu na zaburzenia genetyczne mają jej niewielką ilość we krwi, (...)
(...) Ewa Stachowska, specjalista z dziedziny nutrigenomiki i nutrigenetyki opublikowała zaskakujące wyniki badań naukowców. (...) post na Instagramie Post udostępniony przez Profesor.Stachowska (@profesor.stachowska) Na łamach (...)
Wiele mówi się o sztucznych, chemicznych dodatkach do żywności. Wiedza konsumentów w tym zakresie jest coraz większa, ale ciągle dajemy się nabrać obietnicom producenta na opakowaniu. Warto uważnie czytać etykiety, zwłaszcza jeśli kupujemy mięso. Badania (...)
(...) Porównywali ich wyniki z osobami jedzącymi niesfermentowanej soi (np. tofu), a także z tym, którzy sięgali zazwyczaj po smażone tofu. (...) Lekarze zwracają jednak uwagę, że analiza przyzwyczajeń żywieniowych osób badanych była prowadzona (...)
Pewnie nieraz słyszałeś, że kawa szkodzi? Lekarze twierdzą, że obniża poziom magnezu, odwadnia organizm, powoduje wrzody żołądka. Te zarzuty tracą na aktualności w świetle ostatnich badań. **Okazuje się, że kawa może nie tylko stanowić element (...)