Granaty zarażone groźnym wirusem. Tej odmiany unikaj (WIDEO)
Firma ''Creative Gourmet'' poniosła niedawno duże straty w związku z zanieczyszczoną partią owoców.
Firma ''Creative Gourmet'' poniosła niedawno duże straty w związku z zanieczyszczoną partią owoców.
Po tragicznej i niespodziewanej stracie ojca zaczęła przez 2 lata obsesyjnie się objadać. Pogrążona w żałobie dziewczyna nie umiała przestać jeść.
Jedni twierdzą, że białko pochodzenia zwierzęcego można zastępować produktami roślinnymi, inni - że to strata dla organizmu, której nie sposób zrekompensować
Straty składników odżywczych w procesie przygotowania mrożonki można oszacować na następującym poziomie: witamina C - 40 proc., wit. (...) I prawie wszystkie te substancje znoszą mrożenie niemal bez strat. Pory Pory można...
Odchudzanie a jędrna skóra Odchudzasz się, ale boisz się, że twoja skóra straci swoją elastyczność?
Podczas powstawania soku dochodzi do strat witamin, składników odżywczych, a także błonnika pokarmowego. (...) Straty błonnika powodują, że sok jest szybciej trawiony przez co dochodzi do gwałtownego wzrostu glukozy we...
Ryba podana w ten sposób nie tylko straci większość swoich cennych składników odzywczych, ale będzie też tucząca.
Teraz, po stracie ponad 120 kg, gra w siatkówkę i chodzi na siłownię. Wróciła także na uczelnię. "Uczę się. Mogę pracować w dowolnym miejscu.
Zobacz, dlaczego opieranie odchudzania na piciu takiego napoju to tylko strata czasu.
W ten sposób dostarczymy sobie niepotrzebnych kalorii, a samo mięso straci swój delikatny smak.
Piwo przyczyni się do dalszych strat elektrolitów. Zamiast tego pij dużo wody, soków czy napojów izotonicznych. Na kaca najlepsza ciężka praca?
Wysoka temperatura podczas smażenia powoduje znaczne straty kwasów omega-3, witamin i minerałów. Sprawia też, że potrawa jest bardziej kaloryczna. (...) Na szczęście ryby pieczemy przez krótki czas, więc te straty nie...
Zostały poddane procesowi zamrażania (to metoda przechowalnictwa zapobiegająca dużym stratom składników odżywczych w żywności, dzięki niej zachowują one (...) Warto pamiętać, że od momentu zbioru do wstawienia warzyw do sklepu (podczas...
Jest niezbędne do życia, może poprawić jego jakość, ale może też być traktowane jako zło konieczne i strata czasu.
Tak przygotowane warzywo wstaw do lodówki - jeśli bób był młody, wytrzyma w chłodzie nawet tydzień bez straty walorów smakowych.