Marchewka zamiast chrupek
Dieta dziecka Warto przekonać dziecko do jedzenia warzyw ze względu na ich składniki odżywcze. (...)
Dieta dziecka Warto przekonać dziecko do jedzenia warzyw ze względu na ich składniki odżywcze. (...)
Osteoporoza jest stanem chorobowym, polegającym na postępującym ubytku masy kostnej, osłabieniu struktury przestrzennej kości oraz zwiększonej podatności na złamania. Można jednak zapobiec osteoporozie, stosując odpowiednią dietę, która bogata jest w (...)
Tofu Tofu zawiera 7 gramów białka na 1⁄2 kubka. Tofu to nic innego jak twarożek sojowy, a soja - jak wiadomo - to jeden z najpopularniejszych produktów wegetariańskich, który zawiera mnóstwo białka. Tempeh Tempeh wytwarza się z ziaren soi i ma on lekko (...)
(...) Należy wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe, które pomagają zapobiegać nowotworom. (...)
Choć najbardziej popularna jest kawa z mlekiem lub klasyczna mała czarna, warto pokusić się o pewną zmianę. Jeśli dodamy plasterek cytryny, możemy zyskać nie tylko orzeźwiający smak, ale też wsparcie dla zdrowia. Kawa z cytryną Kawa z cytryną to (...)
We współczesnym świecie mocny trend na nienagannie szczupłe ciało skłania wielu do sięgania po najdziwniejsze, nie zawsze bezpieczne metody odchudzające. Co chwila słyszymy o nowej diecie czy preparacie, którego przyjmowanie w krótkim czasie zapewnić (...)
Stewia jest często wybierana przez osoby na diecie, jako niskokaloryczny zamiennik dla tradycyjnego cukru. Jej liście są bardzo słodkie i mogą być nawet 200 razy słodsze niż cukier. Jest to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie tylko chcą schudnąć, (...)
(...) Pobudzają w organizmie produkcję białka, które zapobiega uszkodzeniu komórek mięśnia sercowego przez wolne rodniki. (...)
(...) Na następnej stronie obejrzysz WIDEO Przeczytaj także: Jeśli organizm potrzebuje detoksu, wysyła dyskretne sygnały Zupa zamiast tabletek Wyniki badania (...)
(...) Zgaga - jak zapobiegać zgadze? Jeśli pragniemy uchronić się przed zgagą, musimy przede wszystkim zacząć zwracać uwagę na to, co jemy. (...)
(...) Zapobiegają i leczą anemię, ponieważ wspomagają wytwarzanie czerwonych krwinek. (...)
Zielone smakołyki Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo nie jest największym źródłem witamin i składników (...)
Czy wiesz** jak rozpoznać prawdziwe masło**? Podpowiadamy - to oryginalne, które warto kupić, powinni zawierać minimum 80 proc. tłuszczu mlecznego, Czego nie powinniśmy z kolei znaleźć w jego składzie? Tłuszczu roślinnego. Jedyne dozwolone dodatki, (...)
Smażenie na rozpuszczonym maśle jest bardzo popularne. Niektórzy sądzą również, że masło jest zdrowszym tłuszczem niż olej. Okazuje się jednak, że zwolennicy smażenia na maśle się mylą. Smażenie na maśle - czy jest szkodliwe? Fakt, że nie należy (...)
(...) Co jeść zamiast słodyczy? (...) Jakie zdrowe przekąski zamiast słodyczy sprawdzą się najlepiej? Co jeść zamiast słodyczy? (...)
(...) Czego warto użyć zamiast cukru, żeby nasze domowe przetwory były zdrowsze? (...) Ma też niższy indeks glikemiczny, więc zapobiega gwałtownym skokom cukru w organizmie. (...)
(...) Jak zapobiegać kacowi? Dzięki sposobom przedstawionym w powyższej części tego artykułu, możemy skutecznie złagodzić dolegliwości związane z kacem. (...) Każdy z nas na pewno zdaje sobie też sprawę z tego, że znacznie lepiej jest zapobiegać (...)
(...) Warto wiedzieć, że spożywanie curry zapobiega stanom zapalnym, uszkodzeniom wątroby oraz chorobie Alzheimera. (...)
Według greckich naukowców spożywanie dużego i bogatego w składniki odżywcze śniadania może pozytywnie wpływać na zdrowie twojego serca. Pierwszy posiłek powinien zawierać ok. 400 kcal. Obfite śniadanie dla zdrowia serca Badacze z Uniwersytetu z Kapodistrain (...)
(...) danych naukowcy stwierdzili, że olej kokosowy pod wpływem enzymów trawiennych skutecznie hamuje rozwój bakterii streptococcus mutans, a co za tym idzie - zapobiega (...)