Jedz nawet 3 razy w tygodniu. Tego produktu boi się rak jelita grubego
(...) Według naukowców wystarczy ją jeść od dwóch do trzech razy w tygodniu, by zmniejszyć ryzyko nowotworu nawet o 40 proc.! (...)
(...) Według naukowców wystarczy ją jeść od dwóch do trzech razy w tygodniu, by zmniejszyć ryzyko nowotworu nawet o 40 proc.! (...)
(...) Oto zapomniane zboża, które powinniśmy włączyć do codziennego menu. (...)
Topinambur Znany też jako słonecznik bulwiasty, topinambur zdobywa w ostatnim czasie wielką popularność. Zaczęli go doceniać nie tylko szefowie kuchni, ale również zwykli kucharze-amatorzy, którzy szukają nowych smaków. Topinambur, który kiedyś był równie (...)
(...) Ponad połowa to kwasy wielonienasycone, wśród których dominuje omega-3 (ponad 40 proc.). (...) Olej z lnianki ma także najkorzystniejszy stosunek udziału kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3 (0,4:1). (...)
Znasz ten owoc? Nigdy nie słyszałeś o takim owocu jak dereń? Nie jesteś jedyny! Jeżeli to twoje pierwsze spotkanie z tą rośliną, to warto lepiej ją poznać, ponieważ ma naturalne właściwości lecznicze. Na następnym slajdzie zobaczysz WIDEO Zobacz też: (...)
Warzywo pierwotnych i władców Dość przewrotna jest kariera marka kucmerki. Jego słodkawe kłącza były pokarmem ludzi w epoce zbieractwa, tysiące lat później niepozorne korzenie stały się przysmakiem władców. Cenił je ponoć sam cesarz Tyberiusz, królować (...)
Drobne owoce rosnące na drzewach lub krzewach należą do rodzaju Crataegus, który liczy sobie setki gatunków porastających niemal wszystkie kontynenty. Można je powszechnie spotkać w niemal każdym zakątku Polski, a mimo to dzisiaj głóg należy do roślin (...)
(...) Obejmowała wiele zapomnianych smaków, dań, które kiedyś jadano nie tylko na dworach królewskich, ale i w zwykłych domach. (...) bobra gotowany z octem, żętyca, czyli serwatka z mleka owczego i skopowina - mięso baranów to bez wątpienia (...)
(...) Jest to nowy trend w żywieniu, który polega na poświęceniu czasu na gotowanie zaledwie raz lub dwa razy w tygodniu. (...) Cel jest taki, by raz w tygodniu zrobić większe zakupy, a na bieżąco dostarczać do domu świeże (...)
(...) W 100 g królika znajduje się ok. 120 kcal oraz 3-6 proc. tłuszczu. To świetna opcja dla osób dbających o sylwetkę. (...)
(...) Dr Michael Breus, znany też jako Sleep Doctor, na TikToku podzielił się banalnie prostym przepisem na napój, który działa jak naturalna tabletka na zasypianie (...) #insomnia #sleeptok #sleep ♬ original sound - Sleep Doctor Naturalna (...)
(...) Zapomniane warzywo na wiele dolegliwości Pochodząca z krzyżowania kapusty liściowej i rzepy, brukiew została wyparta przez ziemniaki i odeszła w zapomnienie (...)
Ciernisty krzew Głóg to ciernisty krzew, który rośnie w lasach i zaroślach. W Polsce występuje w dwóch odmianach: dwuszyjkowy i jednoszyjkowy. Surowcem leczniczym są kwiaty głogu, które zbiera się na przełomie maja i czerwca i poddaje suszeniu. (...)
(...) Niegdyś zapomniany zamiennik ryżu, coraz częściej zyskuje na popularności. (...)
(...) Dieta 3 kroków została opracowana przez amerykańskich dietetyków. (...) Test w diecie 3 kroków Zasady diety 3 kroków to: Krok 1 - test, który określa typ węglowodanowy osoby. (...)
(...) Mamy nadzieję, że istnieje napój na płaski brzuch efekty widoczne po tygodniu i jesteśmy zawiedzeni gdy tak się nie dzieje. (...) Sprawdź czy 3-niskokaloryczne witaminowe koktajle Ewy Chodakowskiej dają pożądane efekty. (...)
Właśnie rozpoczyna się sezon na agrest - nieco zapomniany polski owoc, który oferuje wiele korzyści. (...)
(...) Najlepsze efekty przynosi spożywanie szklanki soku z granatu dwa razy w tygodniu - tłumaczy Griffiths. (...)
(...) Dodatkowym atutem jest to, że w ciągu 3 tygodni spożywania mikstury można stracić ok. 3 kg. (...) Siemię lniane jest cennym źródłem błonnika, witamin A, E, witamin z grupy B, wapnia, cynku, magnezu, żelaza i kwasów omega-3. (...)
Kiedyś doceniany i stosowany powszechnie, dzisiaj niesłusznie zapomniany. (...) Pić 1/2 szklanki 2-3 razy dziennie między posiłkami. (...)