Poznaj 7 dziwnych zastosowań pieprzu
(...) Okazuje się jednak, że ma on wiele zastosowań i niekoniecznie są one związane z gotowaniem. (...) Ze względu na właściwości antybakteryjne pieprzu i przyspieszenie krzepnięcia krwi. (...)
(...) Okazuje się jednak, że ma on wiele zastosowań i niekoniecznie są one związane z gotowaniem. (...) Ze względu na właściwości antybakteryjne pieprzu i przyspieszenie krzepnięcia krwi. (...)
(...) To wyciąg z owoców czarnego pieprzu (Piper nigrum) lub pieprzu długiego (Piper longum), zawierający minimum 95 proc. piperyny, alkoloidu, który nie tylko (...) W suszonych ziarenkach czarnego pieprzu (...)
(...) Lampung jest jednym z najostrzejszych rodzajów pieprzu. (...) Większa ilość pieprzu lampung np. w bulionie warzywnym może nawet złagodzić przebieg grypy żołądkowej. (...)
(...) Zdrowotne właściwości tego związku obecnego w zewnętrznej warstwie owoców pieprzu od setek lat są znane i cenione przez mieszkańców Indii. (...) Niestety, samo dodawanie zwiększonych ilości pieprzu do potraw nie wystarczy, (...)
(...) Sos z zielonego pieprzu ma kremową konsystencję i mocny, wyrazisty smak. (...) Jak zrobić najlepszy sos z zielonego pieprzu? (...)
Indyjski pieprz długi (Piper longum) rzadko występuje jako składnik kuchni zachodnich, ale historia jego zastosowania w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej (...) Dowiedz się, co go spowodowało Ten mechanizm z pewnością nie jest receptą (...)
(...)
(...) Wystarczy, że dodamy do niej odrobinę kurkumy i pieprzu. Dowiedz się, jak przygotować ten pobudzający napój. (...) Najwięcej piperyny znajdziemy w czarnym pieprzu. (...)
Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wycofaniu całej partii pieprzu czarnego firmy ROL-TIM. (...) W związku z tym producent podjął decyzję o wycofaniu ze sklepów całej partii pieprzu. (...)
Sezon na jabłka O tym, że jabłka są zdrowe i smaczne, wiedzą wszyscy. Poprawiają przemianę materii, chronią przed zawałem i zaparciami. Ale czy wiedziałeś, że najlepszą szarlotkę zrobisz z antonówek? A z papierówek uzyskasz najsmaczniejszy kompot? W (...)
(...) Zastosowanie curry Mieszanka curry to orientalny smak, który bardzo dobrze komponuje się z wieloma mięsami, rybami, a także drobiem. (...)
(...) Zastosowanie rokitnika w kosmetyce Rokitnik ma nie tylko zbawienny wpływ na nasze zdrowie, ale również korzystnie wpływa na urodę. (...) * 7 najzdrowszych jesiennych produktów * Superfood bez tajemnic * Dynia to zdrowie i uroda (...)
(...) Sprawdźmy właściwości oraz zastosowanie owsa. Właściwości owsa Owies posiada wiele cennych wartości odżywczych. (...) Zastosowanie owsa Owies ma wiele zastosowań w różnych branżach. Poniżej przedstawiamy (...)
(...) Emulgatory mają duże zastosowanie zarówno w produkcji żywności, jak i w kosmetyków. Co warto o nich wiedzieć? Co to są emulgatory? (...) Zastosowanie emulgatorów Emulgatory znajdują szerokie zastosowanie. (...)
(...) * Melon miodowy - właściwości, zastosowanie * Kalorie w melonie - składniki odżywcze, zastosowanie * Na czym polega dieta melonowa? (...) Melon kantalupa znalazł swoje zastosowanie w kosmetyce, dodawany (...)
(...) Za sprawą licznych właściwości pielęgnacyjnych znalazł zastosowanie w kosmetologii. (...)
Nie jest tajemnicą, że awokado należy do grupy najzdrowszych owoców na świecie. Wystarczy jeść je raz w tygodniu, by poprawić kondycję skóry, wesprzeć układ krążenia czy usprawnić działanie gospodarki hormonalnej. Lista dobroczynnych właściwości tego (...)
(...) Płatki drożdżowe - zastosowanie Płatki drożdżowe w niczym nie przypominają tradycyjnych płatków. (...)
(...) Zastosowanie ogórecznika Ogórecznik ma działanie przeciwzapalne, bakteriobójcze i moczopędne. Działa też uspokajająco. (...)
(...) Jakie są właściwości lecznicze pieprzu chińskiego? Jak go stosować? Co to jest pieprz syczuański? (...) Właściwości lecznicze pieprzu syczuańskiego Pieprz syczuański posiada wiele właściwości leczniczych. (...)