Poznaj 7 dziwnych zastosowań pieprzu
(...) Okazuje się jednak, że ma on wiele zastosowań i niekoniecznie są one związane z gotowaniem. (...) Ze względu na właściwości antybakteryjne pieprzu i przyspieszenie krzepnięcia krwi. (...)
(...) Okazuje się jednak, że ma on wiele zastosowań i niekoniecznie są one związane z gotowaniem. (...) Ze względu na właściwości antybakteryjne pieprzu i przyspieszenie krzepnięcia krwi. (...)
(...) To wyciąg z owoców czarnego pieprzu (Piper nigrum) lub pieprzu długiego (Piper longum), zawierający minimum 95 proc. piperyny, alkoloidu, który nie tylko (...) W suszonych ziarenkach czarnego pieprzu (...)
(...) Lampung jest jednym z najostrzejszych rodzajów pieprzu. (...) Większa ilość pieprzu lampung np. w bulionie warzywnym może nawet złagodzić przebieg grypy żołądkowej. (...)
(...) Zdrowotne właściwości tego związku obecnego w zewnętrznej warstwie owoców pieprzu od setek lat są znane i cenione przez mieszkańców Indii. (...) Niestety, samo dodawanie zwiększonych ilości pieprzu do potraw nie wystarczy, (...)
(...) Sos z zielonego pieprzu ma kremową konsystencję i mocny, wyrazisty smak. (...) Jak zrobić najlepszy sos z zielonego pieprzu? (...)
Indyjski pieprz długi (Piper longum) rzadko występuje jako składnik kuchni zachodnich, ale historia jego zastosowania w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej (...) Dowiedz się, co go spowodowało Ten mechanizm z pewnością nie jest receptą (...)
(...)
(...) Wystarczy, że dodamy do niej odrobinę kurkumy i pieprzu. Dowiedz się, jak przygotować ten pobudzający napój. (...) Najwięcej piperyny znajdziemy w czarnym pieprzu. (...)
Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wycofaniu całej partii pieprzu czarnego firmy ROL-TIM. (...) W związku z tym producent podjął decyzję o wycofaniu ze sklepów całej partii pieprzu. (...)
Sezon na jabłka O tym, że jabłka są zdrowe i smaczne, wiedzą wszyscy. Poprawiają przemianę materii, chronią przed zawałem i zaparciami. Ale czy wiedziałeś, że najlepszą szarlotkę zrobisz z antonówek? A z papierówek uzyskasz najsmaczniejszy kompot? W (...)
(...) Zastosowanie curry Mieszanka curry to orientalny smak, który bardzo dobrze komponuje się z wieloma mięsami, rybami, a także drobiem. (...)
Asafetyda jest przyprawą i surowcem zielarskim otrzymywanym przez ekstrahowanie łodygi i korzeni zapaliczki cuchnącej. To gatunek rośliny z rodziny selerowatych. Ponieważ ma mocny, cebulowo-czosnkowy zapach i smak, jest szeroko wykorzystywana w kuchni (...)
(...) Zastosowanie rokitnika w kosmetyce Rokitnik ma nie tylko zbawienny wpływ na nasze zdrowie, ale również korzystnie wpływa na urodę. (...) * 7 najzdrowszych jesiennych produktów * Superfood bez tajemnic * Dynia to zdrowie i uroda (...)
(...) Sprawdźmy właściwości oraz zastosowanie owsa. Właściwości owsa Owies posiada wiele cennych wartości odżywczych. (...) Zastosowanie owsa Owies ma wiele zastosowań w różnych branżach. Poniżej przedstawiamy (...)
(...) Emulgatory mają duże zastosowanie zarówno w produkcji żywności, jak i w kosmetyków. Co warto o nich wiedzieć? Co to są emulgatory? (...) Zastosowanie emulgatorów Emulgatory znajdują szerokie zastosowanie. (...)
(...) * Melon miodowy - właściwości, zastosowanie * Kalorie w melonie - składniki odżywcze, zastosowanie * Na czym polega dieta melonowa? (...) Melon kantalupa znalazł swoje zastosowanie w kosmetyce, dodawany (...)
(...) Za sprawą licznych właściwości pielęgnacyjnych znalazł zastosowanie w kosmetologii. (...)
Nie jest tajemnicą, że awokado należy do grupy najzdrowszych owoców na świecie. Wystarczy jeść je raz w tygodniu, by poprawić kondycję skóry, wesprzeć układ krążenia czy usprawnić działanie gospodarki hormonalnej. Lista dobroczynnych właściwości tego (...)
(...) Płatki drożdżowe - zastosowanie Płatki drożdżowe w niczym nie przypominają tradycyjnych płatków. (...)
(...) Zastosowanie ogórecznika Ogórecznik ma działanie przeciwzapalne, bakteriobójcze i moczopędne. Działa też uspokajająco. (...)