5 najgorszych w historii wskazówek dietetycznych
(...) Ważne są kalorie, a nie żywność Nadmierna koncentracja na spożytych przez nas kaloriach stanowiła największy błąd w historii żywienia. (...)
(...) Ważne są kalorie, a nie żywność Nadmierna koncentracja na spożytych przez nas kaloriach stanowiła największy błąd w historii żywienia. (...)
(...) Warto podczas zakupów dokładnie czytać etykiety i sprawdzać żywność, którą planujemy kupić. (...)
(...) W filmie opowiada swoją historię, mówi, dlaczego zapadła na bulimię oraz w jaki sposób wyszła z jej najgorszego etapu. (...)
(...) Historia salepu Salep pierwotnie znany był wyłącznie w Turcji i na Bliskim Wschodzie, skąd powędrował do Europy Zachodniej. (...)
(...) Nie wszyscy wiedzą, że jajecznica ma bogata historię i występuje bardzo często w polskiej tradycji. (...) Poznaj** historię jajecznicy** i jej najbardziej smaczne warianty. Historia jajecznicy Jajecznica (...)
(...) Coraz częściej czytamy skład na opakowaniu i sprawdzamy datę ważności. (...) Jak prawidłowo czytać oznaczenia na produktach żywnościowych? Czy po przekroczeniu daty umieszczonej na opakowaniu powinniśmy wyrzucać jedzenie? (...)
(...) Historia herbaty Herbata jest znanym od pięciu tysięcy lat na całym świecie naparem, przygotowywanym z pąków i liści pąków rośliny Camellia sinensis, (...)
(...) Wiele mówi się na temat świadomego robienia zakupów, czyli po prostu czytania etykiet. (...) Obejrzyj materiał i zobacz, dlaczego warto czytać etykiety. (...)
(...) Historia jego powstania nie do końca jest znana, istnieje kilka teorii na temat jego genezy. (...) Historia chleba z bananu W 1933 roku pierwszy raz w historii pojawił się przepis na chlebek bananowy. (...)
(...) Kawa americano - historia Mylące jest pochodzenie tej kawy. Kawa americano wcale nie pochodzi (jak by się mogło wdawać) z Ameryki. (...)
(...) Historia koji Koji jest znane od wielu lat, pierwsze wzmianki o tym produkcie pochodzą z III wieku p.n.e., ale niektórzy są zdania że enzym ten był wykorzystywany (...)
Ukryty cukier Cukier to jeden z najbardziej niezdrowych składników nowoczesnej diety. Najwięcej spożywamy go w produktach przetworzonych, z czego często nie zdajemy sobie sprawy. Może odpowiadać za wiele poważnych chorób, włącznie z chorobami serca (...)
(...) Historia frappe Frappe jest mrożonym napojem kawowym, wynalezionym w drodze eksperymentu przez Dimitrisa Vakondiosa, pochodzącego z Grecji przedstawiciela (...)
(...) Historia kanapki sabich Sabich istnieje prawdopodobnie od lat 50. XX wieku, wywodzi się z miasteczka Ramat Gan (niedaleko Tel Awiwu). (...)
(...) Jak czytać etykiety? Coraz częściej można zauważyć osoby, które zanim włożą dany produkt do koszyka, zapoznają się z jego składem. (...)
(...) Historia pasztecików szczecińskich Historia pasztecików szczecińskich sięga końca lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. (...)
(...) Historia powstania drinka Long Island Iced Tea Historia powstania Long Island Iced Tea sięga lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, dokładniej 1972 roku (...)
(...) Historia ziemniaka Ziemniak to roślina z rodziny psiankowatych. (...)
(...) Historia cydru Cydr produkowano już w starożytności. Pierwsze wina jabłkowe robiono w II tysiącleciu przed naszą erą w Chinach oraz Egipcie. (...) Jako pierwszy o produkcji cydru pisał Piliniusz Starszy w „Historii (...)
(...) Historia andrutów Andruty to regionalny produkt Kalisza, wywodzący się najprawdopodobniej z tradycji żydowskiej, ale był kupowany również przez chrześcijan (...) Z tego względu wyrób zapisał się w historii miasta, ponieważ (...)