Polacy ciągle nie gotują zbyt zdrowo. Zmieńmy to! (WIDEO)
(...) Zdrowe gotowanie Eksperci mówią o tym, w jaki sposób forma przygotowania i przetwarzania żywności wpływa na stan naszego zdrowia. (...)
(...) Zdrowe gotowanie Eksperci mówią o tym, w jaki sposób forma przygotowania i przetwarzania żywności wpływa na stan naszego zdrowia. (...)
(...) Im dłużej gotujesz makaron, tym wyższy ma indeks glikemiczny. (...) Gremolata to zdrowy i świeży dodatek praktycznie bez kalorii, dlatego warto używać jej do różnych dań. (...)
Dzieci uwielbiają soki w kartonikach Oprócz wody najczęściej sięgamy po soki i nie zawsze zdrowe napoje. (...)
Wiele mówi się na temat szkodliwości środków używanych w przechowywaniu pokarmów. Według niektórych osób konserwanty mogą prowadzić do wzrostu ilości toksyn w organizmie. Ostatnie badania naukowe dają nadzieję na wprowadzenie na rynek neutralnego konserwantu. (...)
(...) Zdrowy styl życia krok po kroku Wielu ludziom zdrowie fizyczne kojarzy się z wyrzeczeniami. (...) Zdrowy styl życia nie musi wiązać się z wyrzeczeniami i umartwianiem się. (...)
(...) Zdrowe pieczywo powinno być składnikiem każdej diety. (...) W późniejszym okresie gotowano z ziaren polewkę. W międzyczasie powstały żarna, które rozcierały zboże i powstawała mąka. (...)
(...) Wspólne gotowanie Gotowanie z przyjaciółmi sprawia wiele przyjemności i jest coraz częściej wybieraną formą spędzania wolnego czasu. (...)
(...) Często zdarza się, że nasze pociechy nie chcą jeść zdrowych składników odżywczych. (...) Należy je wtedy zachęcić w ciekawy sposób, np. poprzez zabawę w gotowanie. (...)
(...) Zalecana jest dla osób z niedowagą, które chciałyby odzyskać zdrową masę ciała. (...) Zupę ogórkową z ryżem gotujemy na pierwsze danie, a na drugie kurczaka z pieczarkami w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i gotowaną (...)
(...) Anna Piotrowska: Od ponad dwóch lat zielony jęczmień bije rekordy popularności w sklepach ze zdrową żywnością. (...) Jeśli jednak zdrowo się odżywiamy, jemy dużo warzyw, to nie popadajmy w przesadę, nie ma potrzeby codziennego (...)
(...) Niestety, skuteczna dieta nie jest ani szybka, ani tym bardziej zdrowa. Zdrowe odchudzanie wymaga czasu, cierpliwości i wytrwałości. (...) cukier i słodycze, jedz więcej warzyw i owoców, codziennie wypijaj około 2 litrów (...)
(...) Gotowanie we wrzątku chroni nas przed tym częściowo, gdyż czas gotowania jest krótszy niż w przypadku pierwszego sposobu. (...) Aby jednak warzywo było zdrowe, musi zostać odpowiednio przygotowane. (...)
(...) Zasady zdrowego odchudzania Zdrowe odchudzanie to nie mit. (...) Aktywność fizyczna jest niezwykle ważnym elementem zdrowego odchudzania. (...)
(...) Zdrowe obiady - sól Przygotowując zdrowy obiad, nie powinniśmy też często sięgać po sól. (...) Gdy gotujemy zdrowy obiad, zwróćmy uwagę nie tylko na jakość produktów, ale też ilość (...)
Musli z jogurtem Jogurt naturalny nie kusi wprawdzie smakiem na małe co nieco, ale ten z dodatkiem świeżych owoców i musli już tak. (...)
Mleko na śniadanie Mleko chude (1,5%-2%) działa przeciwmiażdżycowo, zapobiega osteoporozie i zmniejsza ryzyko zachorowania na raka piersi. (...)
(...) Zdrowe potrawy grillowane Potrawy, które przyrządzamy na grillu są aromatyczne, pyszne, kruche i pozbawione w znacznej części tłuszczu. (...) Zdrowa dieta - zdrowe życie, Medium, Warszawa 1998, ISBN (...)
(...) Czy chrupki kukurydziane są zdrowe? Czy tuczą? Co to są chrupki kukurydziane? (...) Są smaczne i przyjemne w konsumpcji, stanowią zdrowszą alternatywę dla chipsów. (...)
(...) Potrawy należy sporządzać metodą gotowania w wodzie, na parze, pieczenia w folii i duszenia bez uprzedniego obsmażania. (...)
(...) Zdrowe jedzenie w podróży Długie podróże sprzyjają złym nawykom żywieniowym. (...) Zamiast więc szpikować organizm chemią, cukrem i pustymi kaloriami, przygotuj wcześniej zdrowe jedzenie na drogę. (...)