Wątroba na wykończeniu? Tak cofniesz zmiany
(...) "Wyniki były również znaczące po uwzględnieniu zmiany masy ciała, spożycia energii i aktywności fizycznej. (...)
(...) "Wyniki były również znaczące po uwzględnieniu zmiany masy ciała, spożycia energii i aktywności fizycznej. (...)
(...) Naukowcy zaznaczają, że zmiany są związane wyłącznie z olejem sojowym. Nie stwierdzono negatywnego działania np. napoju sojowego. (...)
(...) Już po tygodniu eksperymentu zauważyła zmiany w wyglądzie. (...)
(...) Po dwóch miesiącach naukowcy stwierdzili, że zmiany w mózgu były znacznie silniejsze w pierwszej grupie. (...) Naukowcy zwracają uwagę na to, że regularne sięganie po tego typu produkty może powodować długotrwałe zmiany (...)
Dr Patricia Varacallo postanowiła włączyć do diety jeden owoc. Jadła go przez tydzień w różnych postaciach. Efekty, jakie zauważyła po swoim żywieniowym eksperymencie, bardzo ją zaskoczyły. Pozbyła się wzdęć i miała lepszy nastrój. Codziennie jadła (...)
Z badania przeprowadzonego na Uniwersytecie Stanowym w San Diego wynika, że jedzenie dwóch porcji truskawek dziennie może poprawić zdrowie serca i mózgu w ciągu zaledwie ośmiu tygodni. W jaki sposób truskawki wpływają na zdrowie? W badaniu, z podwójnie (...)
Jestem uzależniona od cukru Arielle Calderon, dziennikarka i fanka zdrowego życia postawiła sobie wyzwanie. Przeżyć miesiąc bez cukru. Nie było to dla niej łatwe, ponieważ jak sama mówi, była od niego uzależniona. Mimo że Arielle przyznaje, że zwraca (...)
(...) Wpływ mikrobioty jelitowej na zdrowie Zmiany zaobserwowano po zaledwie trzech dniach. (...)
Jogurt to sfermentowany napój mleczny, który posiada wiele cennych właściwości. Naukowcy z University of Wisconsin-Madison przeprowadzili badanie na grupie 120 kobiet, żeby przekonać się jak regularne jedzenie jogurtu wpływa na nasz organizm. Obejrzyj (...)
(...) Brytyjski dietetyk powiedział, że wystarczy 30 dni picia alkoholu, by w naszym organizmie zaszły istotne zmiany. (...) Alkohol może powodować nieodwracalne zmiany w niemal każdym narządzie - poczynając od mózgu, przez (...)
Jest bogata w witaminy i minerały, a do tego niskokaloryczna. Dynia to jeden z najbardziej kultowych symboli jesieni. Lekarka postanowiła jeść ten owoc przez tydzień, by na własnej skórze poznać jego zdrowotne korzyści. Codziennie jadła dynię Doktor (...)
Prawidłowe nawodnienie organizmu jest bardzo ważne. Blogerka Natasha St. Michael podjęła wyzwanie i postanowiła przez miesiąc pić codziennie 3 litry wody. Obserwowała też, jak zmienia się jej ciało podczas takiej kuracji. Po miesiącu podzieliła się (...)
1 czerwca to nie tylko Dzień Dziecka, ale też Ogólnopolski Dzień bez Alkoholu, ustanowiony uchwałą Sejmu w 2006 roku. Ma zachęcać do "podjęcia wszelkich działań zmierzających do ograniczenia spożycia napojów alkoholowych". A dlaczego? Bo alkohol to silna (...)
(...) podają, że wzrost spożycia wysokoprzetworzonej żywności o 10 proc. skutkuje wzrostem ryzyka otępienia o 25 proc., choroby Alzheimera o 14 proc., otępienia naczyniopochodnego (...) Ale już nawet niewielkie zmiany mogą (...)
(...) Zmiany będą dotyczyć flagowych produktów: Big Mac, McRoyal, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac i McDouble. (...) McDonald's kanapki będą smakować inaczej Jakie dokładnie zajdą zmiany? (...)
(...) Zmiany nawyków żywieniowych Przekąski stały się nieodłącznym elementem naszego codziennego jadłospisu. (...)
(...) . - Tym razem postanowiłem, że historia się nie powtórzy, bo to jest proces zmiany w sobie. (...) Odchudzanie zaczyna się od zmiany myślenia Jedzenie zdrowej żywności i ćwiczenia pomagają w odchudzaniu, ale także zmieniają (...)
(...) Czynniki wpływające na wagę Naukowcy chcieli zbadać, co jest odpowiedzialne za takie zmiany wagowe. (...) Oprócz zmiany w diecie można wyróżnić inne czynniki mogące wpływać na przybieranie na wadze, takie jak aktywność (...)
(...) w tej formie stosowany jest jako lukier; 104°C - brak zmiany koloru i smaku, stosowany w przetworach; 110-115°C - brak zmiany koloru i smaku, zastosowanie (...) w produkcji nadzienia cukierków, krówek, bezy; 119-122°C (...)
(...) Co sprawia, że zmiany postępują tak szybko? Znaczny wpływ mają nasze nawyki żywieniowe. (...) Okazuje się bowiem, że niewielkie modyfikacje w naszym jadłospisie mogą powstrzymać zmiany klimatyczne. Obejrzyj wideo. (...)