Trwa ładowanie...
Zdrowie
Uroda
Relacje
Więcej
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza
Forum
Zdrowe odżywianie
DIETY OD A DO Z
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
ODCHUDZANIE
Zaburzenia odżywiania
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Żywienie, strona 77
Wszystkie kategorie
Zdrowe odżywianie
Diety od A do Z
Odchudzanie
Składniki odżywcze
Produkty żywnościowe
Zaburzenia odżywiania
Uzależnia jak papierosy. Prowadzi do otyłości, cukrzycy i chorób sercowo-naczyniowych
Często demonizowana. Chroni przed niewydolnością nerek, rakiem jelita grubego, udarem
Pomagają złagodzić ból i sztywność stawów. 5 najsilniejszych produktów
Pierwsze badanie na tak dużą skalę. Naukowcy wskazują, co może być jedną z przyczyn cukrzycy
Zwiększa ryzyko zakrzepicy. Kardiolog ostrzega
Sekret starożytnych Inków. Na nadciśnienie i słabe libido
Rewolucja kulinarna. Superfood ze świerszczy już wkrótce trafi do Polski
Zabijają komórki rakowe? Lekarka wyjaśnia
Polacy jedzą 13 kg rocznie. Ten rodzaj omijaj z daleka
Ochrona przed zakrzepicą. Niewielu wie, że pomaga też na ból stawów, mięśni i kości
Popularna przekąska znika ze sklepów. Wykryto w niej substancje rakotwórcze
Serdecznik pospolity – właściwości, zastosowanie i przeciwwskazania
Calvados – rodzaje, właściwości i podawanie
Arak – skład, produkcja i właściwości prozdrowotne
Destylacja – na czym polega i gdzie się ją wykorzystuje?
Spalają tłuszcz trzewny, zbijają cukier. Lekarz zdradza, gdzie jest ich najwięcej
Kardiolog nie ma wątpliwości. Ten produkt wyniszcza serce i prowadzi do zawału
To najzdrowszy owoc. Koniecznie jedz ze skórką
Najlepsze i najgorsze diety 2022 roku. Sprawdź ranking
Co dzieje się z mózgiem, gdy odstawisz alkohol? Naukowcy byli zaskoczeni
Pijasz kawę? Nowe badania zaskakują
Pijesz dwa razy dziennie? Uważaj, dwukrotnie zwiększają ryzyko raka jelita grubego
Wytapiają z brzucha tłuszcz. Te 3 napoje warto pić jak najczęściej
Zwiększa ryzyko raka o ponad 80 proc. Naukowcy mają kolejne dowody
Nasila ból i obrzęki, zwiększa ryzyko dny moczanowej. Ogranicz natychmiast
Zdrowa jak warzywo, pożywna jak mięso. Wspiera trawienie i chroni przed rakiem
Lekarka mówi, czego potrzebuje nasz mózg. Bez tego tracisz pamięć
Aktywuje "gen długowieczności". Najsilniejsza broń w walce ze starzeniem się organizmu
Silna tarcza ochronna. Zapobiega zakrzepicy, działa przeciwnowotworowo
Ten napój zapewnia długowieczność? Pij nawet 5 razy dziennie
Ogromne zagrożenie dla wątroby. Już jedna porcja zwiększa ryzyko niewydolności, marskości, a nawet raka
To najlepsze źródło witaminy C w pożywieniu? Lekarka obala mit
Fleksitarianizm (elastyczny wegetarianizm) - na czym polega, zasady, korzyści, wady
Badania trwały 30 lat. Wiadomo już, co zwiększa ryzyko raka jelita grubego
Gorszy od cukru. Odpowiada za epidemię otyłości, cukrzycy i chorób wątroby
Zmniejsza ryzyko występowania nowotworów. Pomaga obniżyć ciśnienie i cholesterol, ale jest jedno ''ale''
poprzednia
1
…
76
77
78
…
463
następna