Trwa ładowanie...

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) (Flickr)

1. Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 281 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 24,9 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 19,38 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 9,25 g tłuszczów nasyconych,
  • 7,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 102 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,12 mg witaminy B1,
  • 0,38 mg witaminy B2,
  • 5,28 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,90 mg witaminy B5,
  • 0,42 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 2,98 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:

  • 15,00 mg wapnia,
  • 2,06 mg żelaza,
  • 23,0 mg magnezu,
  • 199 mg fosforu,
  • 297 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 78,0 mg sodu, 4,24 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 11,70 µg selenu.

4. Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 281 kcal 239 kcal
Białko 24,9 g 21,1 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 19,38 g 16,47 g
Tłuszcze nasycone 9,25 g 7,86 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,66 g 6,51 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,77 g 0,66 g
Cholesterol 102 mg 86,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze