Trwa ładowanie...

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 153 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 21,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,40 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 2,69 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,50 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.

2. Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,30 mg witaminy B2,
  • 4,46 mg witaminy B3,
  • 54,2 mg witaminy B4,
  • 0,35 mg witaminy B5,
  • 0,60 mg witaminy B6,
  • 3,00 µg witaminy B9,
  • 3,34 µg witaminy B12.

3. Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 2,52 mg żelaza,
  • 12,00 mg magnezu,
  • 208 mg fosforu,
  • 279 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 44,0 mg sodu, 3,21 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 19,20 µg selenu.

4. Surowa polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 153 kcal 130 kcal
Białko 21,5 g 18,28 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,40 g 6,29 g
Tłuszcze nasycone 2,69 g 2,28 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,96 g 2,51 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,50 g 0,42 g
Cholesterol 61,0 mg 51,9 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze