Trwa ładowanie...

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 365 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,6 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 29,8 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 12,01 g tłuszczów nasyconych,
  • 12,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,05 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.

2. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 19,00 i.u. witaminy D oraz 2,00 µg witaminy K.

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 3,43 mg witaminy B3,
  • 86,1 mg witaminy B4,
  • 0,31 mg witaminy B5,
  • 0,23 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 2,55 µg witaminy B12.

3. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 2,35 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 176 mg fosforu,
  • 302 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 5,40 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,4 µg selenu.

4. Pieczone w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 365 kcal 310 kcal
Białko 22,6 g 19,21 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 29,8 g 25,3 g
Tłuszcze nasycone 12,01 g 10,21 g
Tłuszcze jednonienasycone 12,80 g 10,88 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,05 g 0,89 g
Cholesterol 84,0 mg 71,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze