Trwa ładowanie...
Zdrowie
Żywienie
Ciąża i Dziecko
Uroda
Aktywność fizyczna
Więcej
Psychologia
Seks
Kakulatory
Ważne tematy
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza lub badanie
Forum
Leki i suplementy
DIETY OD A DO Z
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
KUCHNIA I GOTOWANIE
ODCHUDZANIE
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Składniki odżywcze, strona 2
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Indeks glikemiczny
Barwniki i konserwanty
To najlepsze źródło witaminy C w pożywieniu? Lekarka obala mit
Znajdziesz go w słodyczach, konserwach, a nawet lekach. Badacze odkryli, że dewastuje jelita
Witamina B12 - gdzie występuje, przyczyny niedoboru i nadmiaru
Suplement, który ma działać cuda w jelitach. Ale eksperci ostrzegają: nie wszystkim służy
Chroni przed rakiem jelita grubego. Wymiata złogi i oczyszcza jelita z toksyn
Immunologiczny św. Graal? Lekarka zdradza, co mówią badania na temat młodziwa
Wymiata cholesterol i trójglicerydy z tętnic. Dobry dla serca i wątroby, ale tylko pod jednym warunkiem
Witaminy na odporność – działanie i źródła
Obniża poziom cukru, zmniejsza stłuszczenie wątroby. Endokrynolog wylicza jego zalety
Stosujesz zamiast cukru? Lekarka obala mit, w który wierzy wielu z nas
Polifenole – produkty i suplementy, właściwości i znaczenie
Pierwiastek życia. Zapewnia silne i bujne włosy, ale chroni też przed zawałem
Proteiny – czym są, jaką pełnią rolę i gdzie je znaleźć?
Zakazana w Danii i Francji. Badania wskazują, że działa rakotwórczo
Znajdują się w diecie każdego z nas. Mogą doprowadzić do zawału serca
Zakazane do smażenia. Mogą przyczynić się do rozwoju raka
Produkty bogate w błonnik pokarmowy – dlaczego są ważne w diecie?
Białko w proszku – czy warto je stosować?
Stanowią 30 proc. naszej diety. Niektóre z nich mogą powodować raka i demencję
Kurkuma w tabletkach – na co pomaga?
Kofeina w tabletkach – działanie, wskazania i skutki uboczne
Zakazane w Skandynawii, w Polsce dozwolone. Działają rakotwórczo, wyniszczają nerki, serce
Obniża ryzyko raka o ponad 30 proc. Ten olej warto mieć w swojej kuchni
Bób w ciąży - charakterystyka bobu, właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, przeciwwskazania
Pozornie zdrowe zamienniki cukru? Badania wskazują, że stewia może uszkadzać nerki i wątrobę
Pomaga schudnąć i obniża cholesterol. Wystarczy 25 gramów dziennie
Nie możesz spać? To objaw groźnego niedoboru
Sukraloza – właściwości, występowanie, działanie i szkodliwość
Ekstrakt z pestek winogron – działanie i przeciwwskazania
Cukier czy słodzik? "Opowieści o rakotwórczym aspartamie można włożyć między bajki"
Powoduje tycie i karmi raka? "Problem nie tkwi w samym glutaminianie sodu, ale w jego nadmiarze"
Ile witaminy C potrzebujemy? Naukowcy opracowali nowe wytyczne
Wysypka lub bóle brzucha? Winny może być sorbinian potasu
Papaina - charakterystyka, zastosowanie, działania niepożądane i przeciwwskazania
Wielkanocne śniadanie bombą białkową? Ekspertki tłumaczą, jak świąteczne dania mogą wpłynąć na nasze zdrowie
Masz problemy ze wzrokiem? To może być jeden z objawów niedoboru witaminy B12
poprzednia
1
2
3
…
23
następna