Jedzenie dla matowej skóry
Truskawki same w sobie są soczyste. Poza tym zawierają koenzym Q10, który zwalcza działanie wolnych rodników i spowalnia procesy starzenia skóry.
Olej z pestek winogron
Olej z pestek winogron jest bardzo zgodny z naturalnym sebum skóry i może być stosowany nawet do cery trądzikowej. Działa kojąco, a dzięki zawartości proantocyjanidów (przeciwutleniaczy) zapobiega starzeniu się skóry.
Awokado
Awokado w jadłospisie stymuluje produkcję kolagenu, a więc poprawia stan skóry i przeciwdziała pojawieniu się zmarszczek.
Miód manuka
Ten naturalny słodzik wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała szkodliwemu działaniu wolnych rodników.
Pomarańcze
Pomarańcze zawierają przeciwutleniacze, które odpierają szkodliwe dla skóry ataki wolnych rodników.
Jaja
Jaja są dobrym źródłem aminokwasów. Włączenie ich do diety stymuluje produkcję nowych komórek skóry i właściwą regenerację.
Jagody
Jagody to zdrowy zestaw aminokwasów, które wzmacniają struktury włókien kolagenowych i poprawiają wygląd cery.