Makaron z sosem pomidorowo-cukiniowo-serowym
Jeśli masz wrażenie, że twoja kuchnia wegetariańska jest zbyt monotonna i brakuje jej nowych smaków, możesz spróbować przyrządzić makaron z sosem pomidorowo-cukiniowo-serowym. Najlepiej ugotować go w sezonie letnim, gdy dostępne są świeże warzywa, a smak jest najbardziej wyrazisty. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotowywać go w pozostałych porach roku, korzystając z importowanych jarzyn.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron. Przed końcem gotowania odlej nadmiar wody, ale nie wszystko. Do makaronu wrzuć cukinię pokrojoną w drobną kostkę oraz pomidory (pokrojone w grubszą kostkę). Całość duś, aż cukinia zmięknie, a z pomidorów powstanie sos. Dodaj ser, przyprawy i oliwki pokrojone w plasterki.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.