Migdały, gorzka czekolada i kakao pomogą obniżyć poziom "złego" cholesterolu (WIDEO)
O tym, że migdały mają właściwości obniżające poziom "złego'' cholesterolu we krwi, naukowcy wiedzą od dawna. Co się jednak stanie jeśli do diety dodamy kakao i czekoladę? Obejrzyj WIDEO i poznaj najnowsze wyniki badań.
Migdały to cenne źródło białka i witamin.
Właściwości migdałów wspaniale wpływają na samopoczucie i stan zdrowia. Jest to jedzenie, które wspomaga pracę serca. Ich działanie na zły cholesterol jest nieocenione, ponieważ chroni przed poważną chorobą jaką jest miażdżyca.
Migdały, kakao i czekolada pomogą obniżyć cholesterol
Zły cholesterol powoduje odkładanie się blaszek miażdżycowych i utrudnia krążenie krwi. W efekcie mogą tworzyć się zatory lub zakrzepy, co może w ostateczności doprowadzić nawet do śmierci.
Dieta w miażdżycy jest podstawą i wiele od niej zależy. Zdrowy styl życia, łączący zbilansowany jadłospis z aktywnością fizyczną jest metodą zapobiegania miażdżycy.
Kakao z kolei jest nazywane pokarmem bogów. Jest wspaniałe w smaku, można je pić lub wykorzystać do zrobienia pysznego deseru.
Weganie używają zamiast niego karobu, który ma podobny kolor i smak. Właściwości czekolady są cenione przez wielu ludzi. Gorzka czekolada z ziaren kakaowca obniża poziom stresu, poprawia pracę serca i koncentrację. Jest polecana osobom na diecie, które mają ochotę na coś słodkiego.
Migdały, kakao i czekolada zawierają wiele wartościowych substancji. Czy połączenie tych składników również pozytywnie wpływa na zdrowie? Koniecznie obejrzyj wideo i dowiedz się więcej o tych produktach, które bez problemu znajdziesz w sklepie. Czy wykonany z nich deser będzie miał pozytywny wpływ na organizm?
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.