Przyprawiaj i chudnij!
Przyprawy mogą przyspieszyć tempo przemiany materii. Sprawdź, które warto mieć zawsze pod ręką.
Imbir
Dobroczynne działanie imbiru
Imbir usprawnia perystaltykę jelit. Działa wiatropędnie i zwiększa wydzielanie soków trawiennych.
Mięta
Miętowa sojuszniczka
Używaj mięty, pozbędziesz się wzdęć po obfitym i tłustym posiłku. Jej łagodny smak podkreśli smak potraw, można używać jej niemal do wszystkiego.
Pieprz cayenne
Pożeracz tłuszczu
Pieprz cayenne mobilizuje organizm do spalania zbędnego tłuszczu. Skutecznie przyspiesza przemianę materii, dodawaj go do sosów, mięs i warzyw.
Cynamon
Na trawienie - cynamon
Doskonały nie tylko jako dodatek do słodkich potraw. Jego orientalny smak doskonale współgra z pieczonym mięsem. Jego wyjątkową właściwością jest przyspieszanie procesu trawienia, działa także wiatropędnie.
Majeranek
Majeranek
Przyspiesza trawienie i zapobiega wzdęciom. Doskonały jako dodatek do sałatek i potraw z warzyw.
Kminek
Kminkowe wsparcie
Dodawaj kminek do potraw ciężkostrawnych np. dań z kapusty, unikniesz wzdęć. Dodatkowo przyprawa ta pobudzi wydzielanie soków żołądkowych i żółci.
Lubczyk
Lubczyk
Można go dodawać do wszystkiego, nie tylko wzbogaci smak potraw, ale także pomoże w szybszym trawieniu.
Jałowiec
Jałowiec
Znany jako dodatek do mięs. Usuwa także nadmiar wody z organizmu i podkręca tempo przemiany materii.