Sajgonki wegetariańskie
Przystawki wegetariańskie często kojarzą się z pokrojonymi warzywami z dodatkiem sosu. Zdecydowanie jest to błąd! Przykładem ciekawego wykorzystania warzyw zapieczonych w piekarniku jest przystawka A'la sajgonki.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować i odcedzić. W międzyczasie na małym ogniu podgrzać szpinak wraz z oliwą i przyprawami. Po ok. 2-3 minutach dodać 3-4 łyżki sera koziego i chwilę podsmażać na niewielkim ogniu. Papier ryżowy delikatnie zmoczyć w wodzie. Do miski dodać ryż i wymieszać go razem ze szpinakiem. Farsz wykładać po łyżce stołowej na papier ryżowy, zawinąć każdy, po czym ułożyć na papierze do pieczenia i zapiekać ok. 10 minut w piekarniku.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.