"Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości" Dawid Wolfe
„Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości” Dawida Wolfe'a to wyjątkowa pozycja od nowego Wydawnictwa Vivante. Autor udowadnia, że nie trzeba przechodzić na drastyczne diety, odmawiać sobie smacznych przekąsek i spędzać dużo czasu w kuchni, by zdrowo się odżywiać. Wystarczy uwzględnić w swoich codziennych posiłkach bomby witaminowe, czyli naturalne produkty, które poprawią samopoczucie i stan zdrowia.
W tym artykule:
Czym jest superżywność? To naturalne i nieprzetworzone produkty, których właściwości mają niezwykle korzystny wpływ na organizm człowieka. Należą do nich m.in. jagody goji, acai, miód, olej kokosowy, spirulina, kakao. Działają odmładzająco na organizm człowieka, dodają mu energii, regulują metabolizm, poprawiają stan skóry. Dodatkowo mają korzystny wpływ na krążenia oraz układ nerwowy.
Książka „Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości” jest przewodnikiem po zdrowym odżywnianiu. Autor zawarł w niej informacje o produktach i ich właściwościach. Wszystko to poparte zostało badaniami naukowymi oraz doświadczeniem Dawida Wolfe'a. W książce znajdują się dodatkowo przepisy na wegańskie i bezglutenowe dania, które zaspokoją wszelkie potrzeby organizmu, a nawet mają właściwości lecznicze.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.