To jedno z najzdrowszych mięs. Pomaga walczyć z nowotworami (WIDEO)

Wołowina jest bardzo smaczna Wołowina jest bardzo smaczna

Europa zaczyna doceniać mięsa bardziej marmurkowate, to jest standard w Stanach, w Australii, mięso im bardziej jest marmurkowate tym jest premiowane wyżej, jest w wyższej cenie, wyższej cenie wyższej jakości. Europa nie miała takich standardów do oceny marmurkowatości, dzisiaj rynek powoli zaczyna w tym kierunku iść.

Pojawiły się takie sklepy, a właśnie bardziej restauracje, które mają komory do suchego dojrzewania, tam właśnie są przeważnie elementy bardziej odtłuszczone sprzedawane, które mają taką chrypę tłuszczy i marmurkowate, mają lepszą smakowitość, lepszy aromat, są bardziej doceniane przez konsumenta i to jest wyraźny trend, znaczy zaczyna się sprzedaż wołowiny jako takiego towaru luksusowego, który jest odpowiednio podany, opakowany a poprzez swoje walory smakowe przyciąga konsumenta, żeby raz na jakiś czas sobie pozwolić na na taki może trochę droższy wydatek, ale jednak kupować tę wołowinę bo ona smakuje.

W Polsce mieliśmy burgery drobiowe, burgery wieprzowe, prawdziwych burgerów wołowych żeśmy nie mieli, a teraz się okazało że pojawił się rynek, pojawił się popyt i zarówno w marketach, jak i w tych burger barach, w restauracjach konsumenci chca więc dostawcy ofertę dostarczaja, oferta jest. Jeżeli chodzi o problem dlaczego Polacy jedzą coraz mniej wołowiny, jedli coraz mniej wołowiny bo ten trend się powoli zaczał odwracać. To są dwie szkoły, jedna szkoła mówi, że cena jest za wysoka, nie jesteśmy wyznawcą tej szkoły, druga szkoła mówi, że relacja jakości do ceny może nie jest adekwatna do wymagań polskiego konsumenta.

To jedno z najzdrowszych mięs. Pomaga walczyć z nowotworami

Polski konsument ma doświadczenia przeważnie takie, że pewnie trzeba długo gotować, ona nie zawsze wychodzi, przeważnie jest, no jest duże ryzyko, tak? W takiej sytuacji kiedy trzeba zapłacić dość wysoką cenę, a ryzyko jest duże to konsument automatycznie woli kupić coś pewnego, na przykład schab wieprzowy czy pierś z kurczaka, bo to zawsze wychodzi, jest łatwe. Jeżeli chcemy żeby konsumował konsument więcej trzeba mu dawać pewność w zakupie i pewność produktu, wtedy łatwiej podejmować pewne decyzje, nie będa to zakupy codzienne ale raz na jakiś czas chętnie sięgnie po wołowinę kiedy będzie wiedział jakiej jakości może się spodziewać i jaka będzie satysfakcja w kuchni.

Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.

Źródło artykułu: WP abcZdrowie
Wybrane dla Ciebie
Kluczowy w diecie seniorów. Bogactwo białka, wapnia i cennych witamin
Kluczowy w diecie seniorów. Bogactwo białka, wapnia i cennych witamin
U Niemców zakazana, w Polsce legalna. Takie są skutki jej spożycia
U Niemców zakazana, w Polsce legalna. Takie są skutki jej spożycia
Sezam wycofany z obrotu. Wykryto w nim Salmonellę
Sezam wycofany z obrotu. Wykryto w nim Salmonellę
Ranking ketchupów 2025. "Niska zawartość pomidorów"
Ranking ketchupów 2025. "Niska zawartość pomidorów"
Najgorszy dodatek do jarzynowej. Zrezygnuj nawet w Wielkanoc
Najgorszy dodatek do jarzynowej. Zrezygnuj nawet w Wielkanoc
Najlepsze wśród mięs. Tylko takie kupuj na święta wielkanocne
Najlepsze wśród mięs. Tylko takie kupuj na święta wielkanocne
Naukowcy odkryli nowe działanie kefiru. To nadzieja dla chorych
Naukowcy odkryli nowe działanie kefiru. To nadzieja dla chorych
Sprzyjają demencji i pogarszają pamięć. Te produkty są wrogami mózgu
Sprzyjają demencji i pogarszają pamięć. Te produkty są wrogami mózgu
Jakie znaczenie ma kolor skorupki jajka? Niektórzy będą zdziwieni
Jakie znaczenie ma kolor skorupki jajka? Niektórzy będą zdziwieni
Choć mają złą opinie, otulą serce. Kardiolog wskazuje 5 produktów
Choć mają złą opinie, otulą serce. Kardiolog wskazuje 5 produktów
Zbadali w laboratorium paprykę z Biedronki i z Lidla. Oto, co wykryli
Zbadali w laboratorium paprykę z Biedronki i z Lidla. Oto, co wykryli
Będzie towarem luksusowym. Fatalne prognozy dla...ziemniaka
Będzie towarem luksusowym. Fatalne prognozy dla...ziemniaka