Trwa ładowanie...

BHA - niebezpieczny dla zdrowia konserwant (WIDEO)

Zobacz film: "BHA - niebezpieczny konserwant"

BHA, czyli butylowany hydroksyanizol to konserwant dodawany do wielu produktów obecnych na naszych stołach. Znajdziemy go m.in. w składzie niektórych margaryn, smalcu, także w przetworzonych orzechach, zupach i sosach w proszku czy kostkach rosołowych.

Dlaczego jednak jest niebezpieczny dla naszego zdrowia? Okazuje się, że ma właściwości rakotwórcze, może niszczyć też nerki i wątrobę. Jaki jeszcze ma wpływ na organizm?

Przeczytaj także:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.